Jurnalism de proastă calitate, taxat: Familia lui Schumacher a fost despăgubită pentru un interviu trucat

0
Publicat:

Familia fostului pilot german de Formula 1, Michael Schumacher, a primit o compensaţie de 200.000 de euro de la o revistă germană după publicarea unui interviu generat de Inteligenţa Artificială cu septuplul campion mondial de Formula 1, scrie Reuters.

Michael Schumacher. FOTO: Arhiva Adevărul
Michael Schumacher. FOTO: Arhiva Adevărul

Un tribunal din Munchen a acceptat o înţelegere între grupul media Funke, editorul revistei Die Aktuelle, şi familia Schumacher, fără a dezvălui alte aspecte. Redactorul-şef al revistei a fost concediat anul trecut, iar grupul Funke şi-a cerut scuze familiei Schumacher.

Michael, acum în vârstă de 55 ani, nu a mai avut vreo apariţie publică de când a suferit o rană gravă la cap în urma unui accident de schi în Alpii Francezi în decembrie 2013.

Familia fostului campion mondial menţine o intimitate strictă cu privire la starea lui de sănătate, accesul la el fiind limitat la cei apropiaţi.

Die Aktuelle a publicat pe coperta din aprilie 2023 poza unui Schumacher zâmbitor şi un titlu care promitea, ''Michael Schumacher, primul interviu''. Interviul s-a dovedit însă a fi creat cu ajutorul AI.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite