Lupte de stradă la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou scandal cu săbii şi arme de foc neletale a izbucnit, duminică seară, între două găşti interlope din Craiova, patru persoane implicate în scandal fiind internate la Secţia de

Un nou scandal cu săbii şi arme de foc neletale a izbucnit, duminică seară, între două găşti interlope din Craiova, patru persoane implicate în scandal fiind internate la Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Potrivit poliţiei, scandalul a izbucnit pe fondul unor neînţelegeri mai vechi.

Vineri seară, după ce unui cetăţean de etnie rromă, membru al unei găşti interlope, nu i s-a permis accesul în clubul Medieval din Craiova, aparţinând unei grupări rivale, conflictul s-a amplificat.

Peste 15 persoane s-au războit, aseară, cu săbii şi pistoale în faţa Curţii de Apel Craiova. Scandalul a încetat după ce zeci de poliţişti şi-au făcut apariţia în zona de conflict. Mai multe persoane au fost rănite, printre aceştia aflându-se şi Enrico Constantinescu, unul dintre liderii grupării care nu a permis accesul craioveanului de etnie rromă în Clubul Medieval.

Forţele de ordine patrulează pe străzi pentru a preîntâmpina un nou conflict între cele două bande rivale. Craiova este unul dintre oraşele unde s-au înregistrat nenumărate lupte de stradă, cele mai multe între clanurile de rromi care-şi dispută supremaţia pe cartiere. Poliţia cercetează şi acest caz, unele dintre persoanele implicate au mai fost părtaşe la ultimele scandaluri soldate cu violenţă din Bănie. (Irma Huculici)