Elena Udrea, avocata Guvernului Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceste fapte vin în contradicţie cu afirmaţiile Elenei Udrea. Într-un interviu publicat în 31 octombrie 2005, ea se arăta revoltată de dezvăluirile din presă referitoare la afacerile sale.

Aceste fapte vin în contradicţie cu afirmaţiile Elenei Udrea. Într-un interviu publicat în 31 octombrie 2005, ea se arăta revoltată de dezvăluirile din presă referitoare la afacerile sale. Vorbind despre sine la persoana a treia, doamna Udrea declara: "A fost atacată vehement Elena Udrea, care nu a făcut nici înainte şi nici după alegerile din 2004 vreo afacere cu PSD sau cu statul". Grupul de Investigaţii Politice (GIP) - condus de Mugur Ciuvică, fost consilier al preşedintelui Emil Constantinescu - mai arată că Udrea a încasat banii pentru serviciile prestate către RA-APPS la data de 9 decembrie 2004, cu doar trei zile înainte ca Traian Băsescu să devină preşedintele României. Bejinariu, care a fost pentru scurt timp prim-ministru interimar, a demisionat din PSD şi, în 2006, l-a dat în judecată pe ministrul apărării, Teodor Atanasiu (PNL), contribuind astfel la înlăturarea acestuia. Bejinariu a revenit în PSD după trei luni de disidenţă. GIP mai aminteşte şi de faptul că Bejinariu era considerat de Traian Băsescu drept unul din membrii "mafiei personale a lui Adrian Năstase". În 7 septembrie 2004, liderul Alianţei D.A., Traian Băsescu, acuza: "Din mafia personală a lui Adrian Năstase fac parte Eugen Bejinariu, Ionel Blănculescu şi Gabriel Oprea, oameni care sunt conduşi din umbră de cuplul Bittner-Petrache!".
GIP a cerut RA-APPS să precizeze dacă Udrea a beneficiat de contractele din 2004, în urma unei licitaţii, care au fost criteriile pentru stabilirea acestor onorarii şi care a fost motivul pentru care regia nu a apelat la propriii jurişti. Grupul condus de Ciuvică mai arată că unul din contractele dintre Udrea şi RA-APPS este de 400 de milioane de lei, urmând ca ea să reprezinte regia în instanţele de fond, de apel şi de recurs.
Acum o lună, GIP a prezentat documente, potrivit cărora Elena Udrea a fost asociată, în 2006, pentru scurt timp, cu Nicolae Dumitru, de la grupul de firme NIRO. Nicolae Dumitru este finul unuia din membrii grupului Cămătaru.