Craiova: Medicii de familie, incluşi pe lista ruşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii primari  din Dolj nu vor mai da, începând de mâine, trimiteri şi reţete gratuite sau compensate, ci vor face doar consultaţii

Aseară, începând cu ora 19.00, la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, medicii de familie din judeţ au votat să nu semneze contractul-cadru pentru 2009. Conducerea Societăţii Naţionale de Medicină de Familie (SNMF), Dolj, a anunţat că medicii care îşi vor pune semnătura pe noul contract vor fi incluşi într-o „listă a ruşinii”. Peste 100 de cadre medicale primare au spus că Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) nu vrea decât să-i lase lefteri şi că nu vor fi niciodată de acord cu articolele noului contract.

„Este o prevedere aberantă!”

În plus, dacă vor da trimiteri pentru diagnostice nejustificate, aceştia nu vor mai lucra în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. „O să vină o comisie a Casei să judece dacă am pus noi un diagnostic corect. Cum să îmi analizeze mie calitatea actului medical nişte nespecialişti? Adică, dacă am un bolnav şi consider necesară efectuarea unui test de urină, iar Casa are o altă părere, eu trebuie să plătesc. Este o prevedere aberantă”, ne-a spus dr. Mirela Profir, preşedintele SNMF Dolj.