Tratamente eficiente pentru îndepărtarea negilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscuţi şi sub denumirea de veruci, negii se numără printre problemele inestetice care se pot trata uşor cu ajutorul terapiilor moderne. Chiar dacă nu sunt dureroşi, important este ca negii să fie îndepărtaţi, cu atât mai mult cu cât sunt contagioşi.

Negii sau verucile vulgare sunt leziuni benigne (necanceroase) care apar de cele mai multe ori la nivelul mâinilor sau picioarelor. Ei apar ca urmare a infectării primului strat de piele (epiderma) cu o tulpină a virusului papiloma uman (HPV).

„Contrar credinţei majorităţii, negii nu au <<rădăcini>>. Cu toate acestea, în zonele unde pielea este mai groasă, de exemplu la nivelul palmelor şi tălpilor, tendinţa negilor este de a se înfige în cel de-al doilea strat al pielii (derm), ducând la apariţia senzaţiei de disconfort local”, afirmă Alina Marin, medic specialist dermato-venerologie la Spitalul Sanador, Bucureşti.

Soluţiile cu acid salicilic, una dintre terapii

O bună modalitate de a „ţine sub control“ negii este să ai grijă de imunitate, mai ales că se ştie că atunci când ea este slăbită, riscul apariţiei unei infecţii este mai ridicat. La fel este şi în cazul negilor. O primă variantă de tratament recomandată de medici este cea pe bază de acid salicilic, acid tricloracetic sau acid lactic (sub formă de soluţii, geluri sau creme).

„Persoana trebuie să pună direct pe neg un plasture înmuiat în acid salicilic. Este bine ca înainte de aplicare să ţineţi locul afectat în apă călduţă şi să îndepărtaţi straturile superficiale ale negului cu un obiect uşor abraziv, cum este piatra ponce“, spune medicul Alina Marin.

Află mai multe tratamente pe clicksanatate.ro

Mai multe pentru tine:
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Moment istoric pe Bega. Prima cursă după 1988 între Timișoara și Otelec. Vaporul cu 45 de pasageri a ajuns după trei ore
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon