Tratamente eficiente pentru îndepărtarea negilor

0
0

Cunoscuţi şi sub denumirea de veruci, negii se numără printre problemele inestetice care se pot trata uşor cu ajutorul terapiilor moderne. Chiar dacă nu sunt dureroşi, important este ca negii să fie îndepărtaţi, cu atât mai mult cu cât sunt contagioşi.

Negii sau verucile vulgare sunt leziuni benigne (necanceroase) care apar de cele mai multe ori la nivelul mâinilor sau picioarelor. Ei apar ca urmare a infectării primului strat de piele (epiderma) cu o tulpină a virusului papiloma uman (HPV).

„Contrar credinţei majorităţii, negii nu au <<rădăcini>>. Cu toate acestea, în zonele unde pielea este mai groasă, de exemplu la nivelul palmelor şi tălpilor, tendinţa negilor este de a se înfige în cel de-al doilea strat al pielii (derm), ducând la apariţia senzaţiei de disconfort local”, afirmă Alina Marin, medic specialist dermato-venerologie la Spitalul Sanador, Bucureşti.

Soluţiile cu acid salicilic, una dintre terapii

O bună modalitate de a „ţine sub control“ negii este să ai grijă de imunitate, mai ales că se ştie că atunci când ea este slăbită, riscul apariţiei unei infecţii este mai ridicat. La fel este şi în cazul negilor. O primă variantă de tratament recomandată de medici este cea pe bază de acid salicilic, acid tricloracetic sau acid lactic (sub formă de soluţii, geluri sau creme).

„Persoana trebuie să pună direct pe neg un plasture înmuiat în acid salicilic. Este bine ca înainte de aplicare să ţineţi locul afectat în apă călduţă şi să îndepărtaţi straturile superficiale ale negului cu un obiect uşor abraziv, cum este piatra ponce“, spune medicul Alina Marin.

Află mai multe tratamente pe clicksanatate.ro

Mai multe - Sănătate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite