Elena Udrea la DNA - acuzată de spălare de bani şi fals. Oficiali DNA: ştia de mita din dosarul „Microsoft”. Udrea: nu ştiu de unde proveneau banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea, la ieşirea de la DNA FOTO Adevărul/Dorin Constanda

Elena Udrea, la DNA. Elena Udrea, fostul candidat la Preşedinţie, a fost pusă sub control judiciar. Aceasta a fost dusă în această dimineaţă cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a fost audiată timp de aproape cinci ore. Udrea este acuzată de spălare de bani şi fals în declaraţii.

UPDATE Adriean Videanu a fost reţinut de procurorii DNA. La prânz când a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie acesta nu a vrut să facă declaraţii în faţa presei.

UPDATE Procurorii anticorupţie au emis un nou comunicat de presă în care au precizat că Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar. 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Udrea trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie şi la Secţia 2 Poliţie  Bucureşti ori de câte ori este chemată;

b) să informeze de îndată DNA, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie şi  Secţia 2 Poliţie  Bucureşti cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la Secţia 2 Poliţie Bucureşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

d) să nu părăsească municipiul Bucureşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;

e) să nu se apropie de  ceilalţi inculpaţi, alţi participanţi la comiterea infracţiunii, martorii din dosar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

Elenei Udrea i s-a adus la cuniştinţă că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

UPDATE 16.55 Potrivit unui comunicat emis de DNA, Elena Gabriela Udrea este urmărită penal pentru spălare de bani (în forma dobândirii/utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracţiuni) şi fals în declaraţii de avere.

Potrivit ordonanţei de începere a urmăririi penale, pe 28 octombrie 2014, Dotin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, a fost reţinut, iar ulterior arestat preventiv pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Cocoş este acuzat că, în anul 2009, „în baza înţelegerii prealabile cu inculpaţii Gheorghe Ştefan şi Sandu Gabriel, a pretins de la  două persoane suma de 9.000.000 de euro pentru el, suma de 3.996.360 euro pentru Gheorghe Ştefan, suma de 2.700.000 de euro pentru ministrul Gabriel Sandu, toate acestea pentru a-şi exercita influenţa asupra lui Gabriel Sandu, precum şi asupra altor persoane din Guvern şi respectiv din cadrul ministerelor implicate – MCSI, Ministerul de Finanţe, în scopul de a asigura firmelor susţinute de un om de afaceri adjudecarea contractului de licenţiere Microsoft din anul 2009. Inculpatul Cocoş Dorin a primit de la omul de afaceri, prin intermediar, suma de 9.000.000 USD”, spun procurorii.

DNA precizează că sumele de bani ar fi fost transferate din contul D-CON.NET (liderul asocierii de firme favorizate la adjudecarea contractului), în mod succesiv, în conturile altor firme, ajungând în cele din urmă la Cocoş. La baza plăţilor ar fi stat contracte comerciale ce atestă operaţiuni comerciale fictive şi care au avut rolul de a disimula provenienţa şi circuitul sumelor de bani. 

Procurorii precizează că, în declaraţiile de avere din anul 2010, contrar dispoziţiilor legale, nu apar menţiuni cu privire la împrumuturile primite de SC Euro Hotels International Co SRL de la persoana fizică Dorin Cocoş, deşi Elena Udrea declară încasarea de dividende de la această societate.

„Având în vedere obligaţia legală de a-şi declara averea, faptul că, în perioada  2009 – 2013, Udrea Elena Gabriela a declarat achiziţionarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depăşeşte veniturile obţinute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică, se prezumă că aceasta a utilizat veniturile din alte surse – împrumuturi, dividende, asumându-şi răspunderea pentru provenienţa acestora”, potrivit anchetatorilor.

Potrivit legii, dobândirea sau folosirea de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni, constituie infracţiunea de spălare a banilor.

„Din probatoriul administrat până la acest moment, rezultă că inculpatul Cocoş Dorin a săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă, sumele de bani obţinute cu titlu de folos necuvenit din săvârşirea acestei infracţiuni fiind utilizate în achiziţia de imobile şi pentru creditarea societăţilor. De asemenea, există acte (contracte de împrumut, chitanţe, contracte de vânzare – cumpărare imobile) şi declaraţiile de avere din perioada 2009 – 2014, din care rezultă   că  suspecta Udrea Elena Gabriela cunoştea provenienţa fondurilor utilizate pentru achiziţionarea de bunuri comune, având cunoştinţă şi de intenţia inculpatului Cocoş Dorin de obţinere a unor chitanţe false privind restituirea pretinsului împrumut pe care l-ar fi luat de la unul din cei doi mituitori”, mai spun anchetatorii.

În acest caz, procurorii au beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

UPDATE 16.30 La DNA s-a prezentat şi Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocoş. 

El a mai fost audiat de procurori şi pe 27 ianuarie când de altfel a dat declaraţii şi mama acestuia, fosta soţie a omului de afaceri Dorin Cocoş. 

Ei au fost audiaţi atunci în dosarul în care este cercetată şi Alina Bica, fosta şefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Acest dosar a fost disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Alin Cocoş, la DNA FOTO Mediafax 

UPDATE La sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie s-a prezentat şi Adriean Videanu, încă acesta nu a vrut să facă declaraţii în faţa presei.

UPDATE 15.55 Elena Udrea a părăsit sediul DNA după aproape cinci ore de audieri.

La ieşirea din sediul instituţiei, aceasta a precizat că nu a dat nicio declaraţie pentru că solicitat procurorilor să studieze dosarul înainte, împreună cu avocaţii.

Cu privire la sumele de bani care nu au fost trecute în declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2014, Udrea a precizat că nu putea menţiona ceva ce nu ştia. 

„Nu pot să declar ce aparţine unei alte persoane, fie şi fost soţ, dacă nu îţi spune. Nu ştiu de unde proveneau acei bani. Cel mai bine este să îl întrebaţi pe domnul Cocoş”, a spus Udrea înainte de a pleca de la sediul DNA.

Ea a menţionat că nu s-a întâlnit cu Alina Bica, fosta, şefă a DIICOT în sediul DNA.

Elena Udrea, la ieşirea de la DNA FOTO Adevărul/Dorin Constanda 

UPDATE La DNA a fost dusă şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica, dar şi fostul ofiţer de poliţie judiciară Florentin Mihăilescu, care a consiliat-o pe Alina Bica în mandatul acesteia la şefia DIICOT.

Acesta din urmă o să dea declaraţii despre ajutorul ce i-ar fi fost dat lui Ovidiu Tender astfel încât acesta să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Carom.

Cauza în care va fi audiat Mihăilescu este disjunsă din dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat, în care Bica este arestată preventiv.

Potrivit anchetatorilor, Alina Bica ar fi primit mită de la omul de afaceri Ovidiu Tender, care era judecat în dosarul Carom, întocmit chiar de fosta şefă a DIICOT.

Astfel, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihăilescu şi judecătorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat în sensul formulării unei apărări favorabile în dosarul Carom.

UPDATE Elena Udrea la DNA. Udrea, acuzată de spălare de bani şi de fals în declaraţii de avere

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a fost pusă sub acuzare pentru spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, întrucât nu a menţionat împrumuturi acordate de fostul său soţ, Dorin Cocoş, unei firme pe care acesta o deţine, împrumuturi despre care Udrea ar fi ştiut, întrucât încasa dividende.

Mai exact, Elena Udrea este acuzată că nu a menţionat în declaraţia sa de avere nimic legat de împrumuturile pe care Dorin Cocoş le dăduse firmei hoteliere SC Euro Hotels International Co SRL. 

DNA susţine că împrumuturile date de Cocoş (soţul Elenei Udrea la acel moment) mascau de fapt mita de 9 milioane de euro primită de Cocoş în dosarul „Microsoft”.

"Având în vedere obligaţia legală de a-şi declara averea, faptul că, în perioada 2009 - 2013, Udrea Elena Gabriela a declarat achiziţionarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depăşeşte veniturile obţinute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică se prezumă că aceasta a utilizat veniturile din alte surse - împrumuturi, dividende, asumându-şi răspunderea pentru provenienţa acestora", se arată în documentele anchetatorilor.

Elena Udrea la DNA. „Udrea cunoştea provenienţa fondurilor“

Anchetatorii au probe că Dorin Cocoş a săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă, iar sumele de bani obţinute cu titlu de folos necuvenit din săvârşirea acestei infracţiuni ar fi fost utilizate în achiziţia de imobile şi pentru creditarea societăţilor.

"Din declaraţiile de avere din perioada 2009 - 2014 rezultă că Udrea Elena Gabriela cunoştea provenienţa fondurilor utilizate pentru achiziţionarea de bunuri comune, având cunoştinţă şi de intenţia inculpatului Cocoş Dorin de obţinere a unor chitanţe false privind restituirea pretinsului împrumut de la Pescariu Dinu", au mai scris procurorii în documentele citate.

Potrivit Legii 656/2001, dobândirea sau folosirea de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni, constituie infracţiunea de spălare a banilor.

Procurorii au precizat, în documentele citate, că în perioada 2009-2010, Dorin Cocoş a încheiat 16 contracte de împrumut cu SC Euro Hotels International Co SRL, în valoare totală de 544.000 de lei, toate fiind acordate pentru o perioadă de 11 luni.

În acest context, procurorii prezintă şi acuzaţiile din dosarul Microsoft, arătând că, în 2009, Dorin Cocoş, în baza unei înţelegeri cu Gheorghe Ştefan şi cu Gabriel Sandu, ar fi pretins de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu nouă milioane de euro pentru el, 3.996.360 de euro pentru Ştefan şi 2,7 milioane de euro pentru Sandu. Banii ar fi fost ceruţi de Dorin Cocoş pentru a-şi exercita influenţa asupra lui Gabriel Sandu, precum şi asupra altor persoane din Guvern şi, respectiv, din Ministerul Comunicaţiilor şi Ministerul de Finanţe, pentru a asigura firmelor susţinute de Florică adjudecarea contractului de licenţiere Microsoft din anul 2009. Cocoş ar fi primit de la Florică, prin intermediul lui Pescariu, suma de nouă milioane de dolari.

"Sumele de bani au fost transferate din contul D-CON.NET în contul Barringwood Investment Ltd, de unde suma de 3.996.360 euro a fost transferată în contul DD Land Oil Corporate LTD, suma de 2.700.000 euro în contul firmei Essim Partners C, iar suma de 9.000.000 de euro a fost remisă lui Dorin Cocoş. Disimularea banilor s-a făcut prin contracte fictive", se mai arată în documentele citate.

Anchetatorii susţin şi că din verificarea extraselor de cont rezultă că, în mai 2012, Dinu Pescariu a efectuat o plată în sumă de 2,5 milioane de euro către Gheorghe Stelian, persoană implicată în proiecte imobiliare împreună cu Dorin Cocoş.

"În cursul anului 2010, o persoană din anturajul lui Gheorghe Stelian a preluat creanţa aferentă creditului de 3,26 milioane de euro contractat de Udrea Elena Gabriel la BRD-Group Societe Generale SA", au mai scris procurorii în documentele citate. 

Dorin Cocoş este arestat preventiv în dosarul Microsoft, alături de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. În arest preventiv au fost, până în 25 ianuarie, şi fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi omul de afaceri Dumitru Nicolae, aceştia fiind în prezent în arest la domiciliu.

Elena Udrea despre banii din dosarul Microsoft. ”Cei 9 milioane de euro sunt în contul lui Pescariu. Ceea ce soţul meu a făcut în calitate de om de afaceri  nu are legătură cu activitatea mea”

„Invitată” cu mandat de aducere la DNA

„În această dimineaţă, am fost invitată în persoană (a se citi "cu mandat") de procurori la DNA pentru a oferi lămuriri. Mă surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel având în vedere că m-am arătat în permanenţă dispusă să colaborez cu anchetatorii şi să lămuresc lucrurile pe care le cunosc în diversele speţe care se află în analiză. Evident că aşa voi şi proceda”, a scris Elena Udrea în această dimineaţă pe pagina personală de Facebook.

Elena Udrea pare să fi anticipat această chemare a ei la DNA. Udrea a scris luni, pe pagina sa de Facebook, că „este grav ca s-a ajuns să fii liber dacă spui orice despre oricine sau despre cine trebuie, adică dacă faci acuzaţii la adresa cuiva, chiar nedovedite“, referindu-se la decizia prin care fostul ministru Gabriel Sandu şi afaceristul Nicolae Dumitru au fost plasaţi în arest la domiciliu din arest preventiv.

În cazul în care anchetatorii vor solicita arestarea preventivă a fostului candidat la prezidenţiale va fi nevoie de aviz de la Parlament. Vacanţa parlamentară se încheie însă pe 1 februarie, iar deputaţii şi senatorii vor reveni la muncă abia luni, 2 februarie. 

Vasile Blaga a declarat, joi, referitor la aducerea Elenei Udrea cu mandat la sediul DNA, că „niciodată Partidul Democrat Liberal nu a fost implicat în sandalul Microsoft”. „ Nici eu nu am primit niciun ban de la domnul Sandu şi niciodată nu au fost condiţionate numirile în funcţii de anumite plăţi. Fiecare răspunde cu liberatea lui, pe pielea lui, dacă cumva a făcut ilegalităţi. Nu partidul greşeşte, un om poate însă greşi. Nu mă întrebaţi pe mine de ce a fost adusă doamna Udrea cu mandat la DNA”, a spus Vasile Blaga, co-preşedinte al noului PNL.

Elena Udrea, la DNA. A anticipat evenimentele în postarea sa pe Facebook

„Care va fi mai iute la turnat dintre cei doi ca să plece şi el acasă? Tragic comic ar fi să scrie fiecare împotriva celuilalt, să pună justiţia în dificultate. Cred că ar fi interesant şi să vedem toată declaraţia dată de Gabi Sandu. Înţeleg că a formulat acuzaţii, care nu au apărut, la adresa reprezentanţilor unor instituţii, care, dacă ar fi într-adevăr pomenite, s-ar cutremura profund ţara şi s-ar duce pe apa sâmbetei ideea de anticorupţie”, a mai scris Elena Udrea pe Facebook la începutul acestei săptămâni.

De asemenea, Udrea s-a mai declarat suprinsă de faptul că „dintr-un dosar prezentat la lansarea lui ca cel mai mare corupţie din România (...) au rămas doar doi vinovaţi, arestaţi preventiv chiar, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan” şi că „în rest, toată lumea este bine, liberă să îşi petreacă vacanţele la soare ori să facă ce pofteşte, să fie Prim Ministru, cazul lui Victor Ponta, să fie europarlamentar, cazul Dan Nica, să fie senator, cazul Ecaterinei Andronescu”.

Dosarul Microsoft şi audierea Elenei Udrea la DNA

Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, este deja anchetat în dosarul Microsoft. Acesta este acuzat că a luat comisioane de aproximativ 10 milioane de euro din afacerea licenţelor Microsoft. De altfel, la intrarea în sediul DNA, chiar Elena Udrea a declarat că ar putea fi audiată în dosarul Microsoft. „Nu ştiu încă, nu am informaţii. Presupun că este dosarul Microsoft“, a spus Elena Udrea la intrarea în sediul DNA.

Elena Udrea a fost adusă la DNA de ofiţeri de poliţie, cu o maşină, în jurul orei 11.30.

Elena Udrea, despre dosarele Microsoft şi EADS: ”Foarte mulţi se gândesc în aceste zile ce schelete au în dulap”

Dosarul Microsoft. Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru, eliberaţi din arestul preventiv

Fostul ministrul Gabriel Sandu şi omul de afaceri Nicolae Dumitru, urmăriţi penal în dosarul „Microsoft”, au părăsit, duminică seară, centrul de detenţie al Poliţiei Capitalei,  ca urmare a faptului că nu a fost contestată decizia instanţei de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu.

Înlocuirea măsurii preventive în cazul lui Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru a fost cerută instanţei după ce, potrivit unor informaţii apărute în presă, aceştia le-ar fi dat anchetatorilor declaraţii în schimbul cărora şi-au susţinut solicitarea de ieşire din detenţie.

Gabriel Sandu, de pildă, le-ar fi spus procurorilor că pe întreaga durată a mandatului său de ministru al Comunicaţiilor ar fi finanţat lunar PDL cu sume însumând aproximativ 300.000 de euro. El ar mai fi susţinut că i-ar fi înmânat aceşti bani direct şefului său, premierul de la acea vreme, Emil Boc.

Sandu le-ar mai fi declarat anchetatorilor care instrumentează dosarul Microsoft că o parte din banii daţi ca mită ar fi ajuns şi la foştii miniştri Adriean Videanu şi Radu Berceanu, dar şi la Roberta Anastase.

Fostul premier Emil Boc a negat că ar fi primit bani de la Gabriel Sandu, drept finanţare pentru PDL.

În dosarul Microsoft, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mită şi spălare de bani.

Instanţa supremă a dispus arestarea lor preventivă în 29 octombrie, ulterior mandatele de arestare fiind prelungite.

Elena Udrea la DNA. Scandalul Bica şi despăgubirile dubioase

Pe de altă parte, pe 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

În acelaşi dosar sunt judecaţi pentru abuz în serviciu Crinuţa Dumitrean, şefa Comisiei Centrale de Despăgubiri, Sergiu Ionuţ Diacomatu, deputatul Cătălin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu, Lăcrămioara Alexandru, Oana Vasilescu şi Dragoş George Bogdan. Evaluatorul Emil Nuţiu şi omul de afaceri Gheorghe Stelian sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Alina Bica este suspectată şi într-un dosar disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP, cauză în care apare şi numele Elenei Udrea.

Potrivit unor documente ale DNA, publicate de jurnalistul Robert Turcescu, pe blogul său, procurorii fac cercetări într-un nou dosar ce o priveşte pe Alina Bica, disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP.

În acest dosar, Alina Bica este acuzată că ar fi primit o cotă-parte dintr-un teren în Snagov, aparţinând primei soţii a lui Dorin Cocoş, Olguţa Chiriac, iar omul de afaceri, fiul său Alin Cocoş şi Elena Udrea ar fi primit bani, în urma implicării în despăgubirea lui Gheorghe Stelian pentru terenul supraevaluat.

Conform ordonanţei de disjungere a cauzei, după atribuirea valorii terenului, de către expertul evaluator Emil Nuţu şi înainte de aprobarea raportului de către comisia din ANRP, Gheorghe Stelian a cesionat cote-parte din teren către oamenii de afaceri Valentin Vişoiu, Adrian Andrici şi Gabriel Gheorghe, "scopul urmărit prin această cesiune fiind mijlocirea de către cedenţi" a legăturii cu membrii comisiei "prin intermediul lui Cocoş Dorin, Cocoş Alin (fiul lui Dorin Cocoş, n.r.) şi Udrea Elena Gabriela".

În urma acordării despăgubirii pentru teren, acţiunile obţinute la Fondul Proprietatea au fost tranzacţionate, "iar o parte din bani au fost direcţionati către membrii familiei Cocoş (Cocoş Dorin, Cocoş Alin şi Udrea Elena Gabriela)".

În urma implicării Alinei Bica în acest caz, fosta şefă a DIICOT ar fi primit, "fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat la Snagov, în suprafaţă de 4.425 de metri pătraţi, aparţinând numitei Chiriac Olguţa", tranzacţia imobiliară fiind făcută prin interpuşi, conform documentului citat.

Elena Udrea despre dosarul Microsoft, în campania electorală: ”Să fie justiţie!”

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Elena Udrea la DNA - acuzată de spălare de bani şi fals. Oficiali DNA: ştia de mita din dosarul „Microsoft”. Udrea: nu ştiu de unde proveneau banii

Ce declara la Adevărul Live Elena Udrea, aflată sub control judiciar, despre banii din dosarul Microsoft: Cele 9 milioane de euro sunt în contul lui Pescariu

Elena Udrea la DNA. Ponta, „total de acord“ cu Victor Ciutacu. Ce a scris jurnalistul despre audierea Elenei Udrea

Elena Udrea la DNA. Ultima postare pe Facebook, înainte de audieri: „Punga din campania electorală e plătită din bani negri“

Dosarul Microsoft. Elena Udrea, despre eliberarea lui Gabriel Sandu şi a lui Nicolae Dumitru: „E grav că s-a ajuns să fii liber dacă spui orice despre oricine“

Dosarul Microsoft. Fostul ministru Gabriel Sandu şi afaceristul Dumitru Nicolae au ieşit duminică din arest

STENOGRAME Dosarul „Microsoft“. Dorin Cocoş: „Am vorbit şi cu Elena. A zis: «Foarte bine»“

Şpăgi nesimţite în dosarul „Microsoft“. Gabriel Sandu, Pinalti, Nicolae Dumitru „Niro” şi Cocoş au fost arestaţi preventiv

Dosarul „Microsoft”. Cum îşi mascau şpăgile Gabriel Sandu, Pinalti, Cocoş şi Dumitru Nicolae

Averile miniştrilor acuzaţi de corupţie în dosarul „Microsoft”

Dosarul Microsoft: Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru şi Gheorghe Ştefan au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie

Dosarul „Microsoft”. Adriana Ţicău, fostul ministru al Comunicaţiilor, a fost pusă sub învinuire