294 de secţii de votare în străinătate, pentru alegerile din 30 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
294 de secţii de votare în străinătate, pentru alegerile din 30 noiembrie

Ministrul interimar de Externe Cătălin Predoiu a declarat astăzi că pentru alegerile prezidenţiale din 30 noiembrie vor fi organizate 294 de secţii de votare în străinătate, dintre care 38 în Spania şi 55 în Italia.

Cătălin Predoiu a dat asigurări că bugetul pentru organizare este "consistent" şi va acoperi toate necesităţile.

Ministrul Cătălin Predoiu a declarat astăzi, în cadrul audierilor din comisiile de politică externă ale Parlamentului, că a consultat "cu foarte mare atenţie" stenogramele şedinţei de guvern din 30 septembrie, când s-a discutat despre organizarea alegerilor din străinătate.

"În baza evaluărilor care noi credem că acoperă necesarul, s-a stabilit ca numărul total al secţiilor să fie 294 în străinătate, dintre care 38 în Spania, 55 în Italia şi 13 în R. Moldova", a spus ministrul, care a explicat că prioritatea este să asigure condiţiile propice pentru exercitarea dreptului la vot în străinătate, în condiţii de echidistanţă şi transparenţă.

La alegerile europarlamentari din 7 iunie 2009 au fost organizate în Italia 16 secţii şi în Spania nouă secţii.

De altfel, ministrul a mai spus că a şi purtat discuţii telefonice cu ambasadorii români din Spania şi Italia pe această temă şi că numărul de secţii care urmează să se organizeze este considerat cel potrivit.