Casa Albă consideră că Europa are "capacitatea" de a rezolva criza monedei euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama crede că "europenii au capacitatea să acţioneze pentru a rezolva" criza monedei euro, a apreciat luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, transmite AFP.

"Preşedintele crede că europenii au capacitatea de a acţiona pentru a rezolva asta şi că aceştia au luat deja măsuri semnificative", a declarat Carney luni în cursul conferinţei sale de presă zilnice.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane a adăugat totuşi că "riscuri serioase există încă şi fără îndoială pieţele sunt încă sceptice" privind măsurile deja adoptate. "Astfel considerăm că şi alte măsuri trebuie să fie luate", a insistat Carney.

De asemenea, Carney a declarat că în cursul "consultărilor periodice" cu partenerii lor europeni, Statele Unite au abordat "lecţiile învăţate din experienţa" americană a crizei, informează Mediafax.

Astfel, conform lui Carney, Washington a discutat cu partenerii săi europeni despre "deciziile dificile" precum salvarea băncilor din fonduri publice decisă la sfârşitul lui 2008. Purtătorul de cuvânt a adăugat că responsabilii de pe cele două laturi ale Atlanticului au discutat despre felul în care "unele dintre aceste lecţii învăţate aici ar putea fi aplicate în Europa".