Preşedintele BCE consideră că a venit rândul politicienilor să întărească euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Economia zonei euro se confruntă cu riscuri serioase, iar politicienii trebuie să acţioneze rapid pentru a întări euro. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi.

„Există riscuri serioase, riscuri care au de-a face în primul rând cu incertitudinea crescută. Pieţele şi populaţia trebuie să fie asigurate că vom merge împreună", a declarat Mario Draghi la o conferinţă a economiştilor şi specialiştilor din băncile centrale, transmite agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

Precizând că BCE este gata să ofere noi lichidităţi băncilor, Mario Draghi a subliniat că este rândul politicienilor să împiedice escaladarea crizei. „Am ajuns într-un punct în care alegerile politice au devenit mai importante decât instrumentele monetare", a avertizat preşedintele BCE.

Mario Draghi a adăugat că este în strânsă legătură cu alţi oficiali europeni de rang înalt, precum preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso, şi şeful miniştrilor de finanţe din zona euro, Jean-Claude Juncker, pentru a pune la punct o viziune pe termen lung a uniunii economice şi monetare.

Întrebat când va fi făcut public rezultatul acestor discuţii, Mario Draghi a răspuns că în curând. „Toată munca pe care o facem are în vedere următorul summit al liderilor UE din 28-29 iunie", a spus preşedintele BCE.

În ultimele săptămâni, Draghi le-a cerut în repetate rânduri liderilor europeni să pună la punct o viziune cu privire la modul în care euro va funcţiona în viitor, viziune ce ar trebui clarificată la următorul Consiliu European.

Mai multe pentru tine:
Depozit de droguri „La Casa de Papel“, găsit într-un apartament închiriat. Traficantul, dat în vileag de alt dealer
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Preluarea Automecanica Mediaş de către Rheinmetall a fost autorizată de Consiliul Concurenţei
Șeful Gărzii de Mediu: „Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie”. Sancțiuni de sute de milioane au fost date în ultimii trei ani
Carmen Iohannis, schimbare totală de stil, după ce a fost dur criticată că poartă rochii scurte. Cu ce s-a îmbrăcat, de fapt, Prima Doamnă în Coreea
Acționarii EVERGENT Investments aprobă dividende de 81,7 milioane de lei, cu un randament de 7,06 %
Zodiile care vor avea parte de vești grozave în Joia Mare. Problemele de sănătate se rezolvă miraculos, iar oportunități financiare apar de nicăieri
Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa
ORSE: Soluțiile inteligente de consum al energiei trebuie să fie accesibile și celor cu venituri reduse
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Dan Șucu a părăsit Giuleștiul flancat de 6 bodyguarzi. „Te-ai trezit că aici nu vinzi mobilă și te faci de râs”