Cauza exploziei de pe aeroportul din Burgas: o bombă aflată în autobuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul bulgar al Afacerilor Externe i-a transmis omologului său israelian Avigdor Lieberman că explozia produsă, miercuri, într-un autobuz de turişti israelieni pe aeroportul bulgar Burgas a fost provocată de o bombă aflată în vehicul, vorbind despre un bilanţ de șapte morţi, transmite AFP.

"Ministrul Mladenov l-a informat pe ministrul Lieberman că explozia a fost cauzată de o bombă plasată într-un autobuz ce transporta turişti care debarcaseră dintr-un zbor charter din Israel", conform unui comunicat al Ministerului israelian al Afacerilor Externe.

"La faţa locului au fost găsite şase corpuri iar o altă persoană care a fost grav rănită a murit la spital. Două persoane grav rănite se află la terapie intensivă. Aproximativ 30 de persoane sunt spitalizate", conform textului care îl citează pe liderul diplomaţiei bulgare.

El a precizat că 154 de pasageri se aflau în avion, printre care un american, un italian, un slovac, opt copii şi un bebeluş.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a denunţat "o ofensivă teroristă iraniană" după atentat.
"Toate semnele indică spre Iran", a declarat Netanyahu într-un comunicat, notează Agerpres.

Lieberman a ordonat formarea unei celule de criză şi echipe de securitate vor fi trimise în Bulgaria cu avionul în timpul serii, conform radioului public israelian.