Un tunisian căutat de poliţia franceză pentru „o infracţiune gravă” a fost arestat în Bulgaria, după ce a trecut graniţa din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un tunisian a fost arestat în Bulgaria, FOTO Arhivă

Un tunisian căutat de Franţa pentru „o infracţiune gravă" a fost arestat vineri în Bulgaria, a anunţat Parchetul bulgar sâmbătă, relatează presa internaţională.

Bărbatul a trecut cu maşina punctul de frontieră Kardam (nord-est) la graniţa cu România (Negru Vodă). Acesta ar fi forţat bariera de control a poliţiştilor. 

„Avem informaţii care indică faptul că paşaportul său tunisian emis în Elveţia este fals şi că nu are documente care să-i permită să călătorească pe teritoriul UE”, a declarat procurorul regional Iordanka Ceaneva, conform Agerpres.

Tunisianul a fost arestat, însă, de-abia după ce a parcurs 30 km de la postul de frontieră, în regiunea Dobrici. Acest a lovit o maşină de poliţie. Momentan, în Bulgaria, suspectul a fost acuzat de trecerea frontierei fără autorizaţie şi de huliganism.

Procuroarea nu a specificat natura infracţiunii pentru care este căutat bărbatul în Franţa. Potrivit şefului Parchetului regional, Radoslav Buhcev, „nu există date în această etapă” care să indice că bărbatul arestat în Bulgaria are legătură cu atacul de joi de la Nisa, unde un tunisian, Brahim Issaoui, a ucis trei oameni într-o biserică, decapitând unul. 

„Aşteptăm să primim prin Interpol mandatul european de arestare a sa pentru a putea furniza mai multe informaţii”, a spus Ceaneva.