Vrei să slăbeşti? Dormi mai mult şi nu mai mânca seara târziu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Luciu a slăbit 10 kg în 23 de zile

Dacă mergi frecvent la culcare după miezul nopţii şi consumi alimente la ore târzii rişti să te îngraşi mult mai repede, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Northwestern din SUA.

Cercetătorii au studiat efectele somnului târziu asupra dietei şi a indicelului de masă corporală şi au descoperit că persoanele care se culcă târziu au tendinţa de a consuma mai multe alimente bogate în calorii, în comparaţie cu cei care se culcă în jurul orelor 10.

La studiu au participat 52 de adulţi, 25 de femei şi 27 de bărbaţi, care au fost monitorizaţi printr-un dispozitiv pe care l-au purtat la mână timp de 7 zile. După încheierea perioadei de monitorizare, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că 56% dintre voluntari se culcă la o oră rezonabilă şi au un program alimentar bine stabilit, în timp ce persoanele care adorm aproape de miezul nopţii iau micul dejun mai târziu şi cină după orele 8.

Citeşte continuarea în click.ro!

Mai multe pentru tine:
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Este considerată o delicatesă, însă te poate ucide. Cea mai periculoasă brânză din lume se fabrică în Europa
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"