Munca desfăşurată în birouri din spaţii deschise influenţează nivelul de stres al angajaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au amplasat angajaţilor senzoricare au permis înregistrarea nivelelor de stres şi de activitate, cercetătorii au aflat cum influenţează munca in spaţii deschise psihicul oamenilor.

Cercetătorii americani au descoperit că angajaţii care lucrează la mese de lucru amplasate în spaţii deschise sunt mai puţin stresaţi şi au un randament mai bun în comparaţie cu cei care îşi desfăşoară activitatea în încăperi individuale sau la birouri-cub, informează Xinhua, citat de Agerpres.

Cercetarea a fost publicată luni în jurnalul Occupational and Environmental Medicine.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Arizona au evaluat 231 de persoane care lucrează în clădiri ale guvernului federal al SUA. Aceştia au purtat în permanenţă senzori care au permis înregistrarea nivelelor de stres şi de activitate timp de trei zile lucrătoare şi pe parcursul a două nopţi.

Cercetătorii au descoperit că angajaţii care munceau în spaţii deschise au avut un nivel de activitate fizică mai mare cu 32% în comparaţie cu cei care îşi desfăşurau activitatea în încăperi individuale şi cu 20% mai mare decât în cazul celor care lucrau la birouri-cub.

De asemenea, s-a observat că angajaţii cu un nivel mai mare de activitate fizică la locul de muncă au fost cu 14% mai puţin stresaţi în comparaţie cu cei care erau mai puţin activi la birou.

„Această cercetare subliniază modul în care proiectarea birourilor ar putea fi un factor important pentru sănătate", a declarat Esther Sternberg, una dintre autorii principali ai studiului şi director de cercetare la Centrul pentru medicină integrativă la Universitatea din Arizona.

Angajaţii care desfăşoară muncă de birou reprezintă o categorie cu risc ridicat de sedentarism şi de dezvoltare a unor probleme de sănătate asociate.
Potrivit unui raport publicat în anul 2015 de Centrul american pentru prevenirea şi controlul bolilor, afecţiunile asociate muncii de birou costă economia SUA peste 225 de miliarde de dolari pe an.

Mai multe pentru tine:
5 zodii care își schimbă viața după Paște. Berbecii și Peștii au parte de un nou început și o serie de evenimente surprinzătoare
Episcopia Oradiei, aflată în centrul unui scandal de pedofilie, anunță părintele Ciprian Mega. Cine este preotul pedofil?: „Victimelor li s-a spus că, având în vedere că ne aflăm în Postul Paștelui, este o perioadă de reflecție și iertare”
Soția lui Bruce Willis: care au fost primele semne de demență manifestate de marele actor
Andrew Tate, acuzat că și-a bătut iubita în timpul actului sexual, în Beverly Hills. Schimb halucinant de mesaje: „Chiar îmi place să te lovesc, mă simt bine când fac asta. Ce rost are dacă nu te bat și nu te las însărcinată”
A lăsat uniforma militară și a luat bikinii! Prințesa Leonor a Spaniei a apărut în costum de baie la plajă, într-o locație inedită
Un manual despre cum se dă o lovitură de stat
Cartofi dulci aromați. Ce mirodenii îi fac demni de un masterchef?
Doi vloggeri români au dezvăluit cât costă, de fapt, viața în Thailanda. De câți bani ai nevoie pentru cazare și mâncarea, pe lună: „Am făcut un calcul și o să vă spunem exact sumele”
Pentru ce este al treilea sertar al unei mașini de spălat rufe și când se folosește
Brigitte Macron, mai șic decât o regină. Prima Doamnă a adus culoare la recepția în cinstea Regilor Danemarcei
Mariana Moculescu vrea să locuiască din nou cu fostul soț: „Depinde de cantitatea lui de milă.” Horia Moculescu: „Vreau să mai trăiesc câteva luni”