Cât costă un sejur de Crăciun în Bucovina. Regiunea pitorească, preferată de iubitorii de tradiții
0Bucovina este una dintre zonele ofertante din România în privința sejururilor de sărbători, iar numeroși români și-au rezervat deja locuri în pensiunile și casele de vacanță puse la dispoziție de localnici.
În regiunea românească a Bucovinei, sărbătoarea Crăciunului atrage numeroși turiști, iar multe dintre sejururile oferite la pensiunile din Suceava, Rădăuți, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei sau Siret au fost deja rezervate.
Sejururi de Crăciun în Bucovina
O pensiune din Câmpulung Moldovenesc, ale căror camere au fost rezervate în întregime, cu prețuri de la 513 euro la 720 de euro de persoană, pentru patru nopți de cazare, a mizat în atragerea turiștilor pe tradițiile locale și ospitalitatea gazdelor.
„Atmosfera autentică, tradițiile străvechi și peisajele de vis vă vor însoți în acest timp de sejur special. Începeți șederea cu o primire călduroasă, unde veți savura "băcărăi" și băuturile casei, urmate de cine bogate cu preparate tradiționale. Participați la obiceiul tăierii porcului, plimbări cu sania trasă de cai și relaxare la spa. Veți avea parte de activități recreative, precum ski și săniuș la pârtia Rarău sau vizite la mănăstiri și la spectacolul de tradiții bucovinene. Ajunul va fi special, cu colindători și Moș Crăciun care va aduce daruri pentru toți oaspeții noștri, în timp ce veți degusta o cină de Crăciun plină de bucate și băuturi tradiționale”, și-au descris oferta reprezentanții pensiunii.
O altă pensiune din Gura Humorului promite un sejur memorabil de Crăciun (trei nopți și patru zile) la un cost de circa 3.000 de lei de persoană, pentru o cameră sau un apartament, cu cină tradițională și alte facilități și program de voie la pârtia de schi.
Iar în alte locuri, turiștii care vor să descopere tradițiile și atracțiile Bucovinei pot găsi oferte la prețuri mai reduse, de 1.500 - 2.000 de lei de persoană.
O pensiune din Vatra Dornei oferă câteva detalii despre cina festivă de Crăciun. Preparatele promise în meniu sunt: tobă, cârnaţi, leber, slănină, caltaboş, telemea (caş), jumări, brânză burduf, roşii, castraveţi, ceapă roşie, piftie porc cu afumătură, salată Boeuf, chifteluţe marinate, salată de sfeclă, sos de hrean, friptură de porc, sărmăluţe cu mămăliguţă, pâine de casă, cozonac, prăjituri, vin, pălincă, afinată, apă, suc.
Atracții turistice în Bucovina
Cele mai populare atracții turistice ale Bucovinei sunt mănăstirile, vizitate de mii de turiști străini și români.
Datorită valorii lor artistice și unicității lor bisericile mănăstirilor Voroneţ, Humor, Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, Pătrăuţi, „Sfântul Ioan cel nou” Suceava şi Probota opt dintre ele au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Alături de ele, mănăstirea Putna, ridicată de Ștefan cel Mare, a rămas un simbol al regiunii din nordul României. Putna a devenit, recent, și locul de început al unuia dintre cele mai apreciate trasee din România, Via Transilvanica, o rută turistică de 1.400 de kilometri, care pornește de la Putna, străbate Transilvania şi se încheie la Drobeta – Turnu Severin.
Suceava, cel mai mare oraș al regiunii este bogat în monumente istorice. Cel mai cunoscut dintre ele este Cetatea de Scaun a Sucevei, veche din secolul al XIV-lea. Tot aici, turiștii găsesc Muzeul Satului Bucovinean.
Vatra Dornei și Gura Humorului sunt declarate stațiuni, iar în timpul iernii, turiștii se pot bucura de pârtiile de schi și aerul de munte al acestora.
Amatorii de excursii pot explora traseele turistice din Munții Rarău, rezervațiile naturale ale Bucovinei, satele pitorești Ciocănești și Pojorâta ori se pot plimba cu mocănița Huțulca Moldovița, pe una dintre puținele căi ferate forestiere încă funcționale în Europa.