13 semne care arată că eşti introvertit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Introvertiţii aleg, de multe ori, să se exprime în scris FOTO Adevărul

Deşi ai putea să crezi că un introvertit este persoana care stă retrasă într-un colţ la o petrecere, şi cei sociabili pot fi, de fapt, introvertiţi.

Sophia Dembling, autoarea cărţii „The Introvert's Way: Living a Quiet Life in a Noisy World”, a declarat, citată de
publicaţia „Huffington Post”: „A identifica un introvertit poate fi mai greu decât a-l găsi pe Waldo”.

Mulţi introvertiţi se pot da drept extrovertiţi”, a adăugat ea.

Mulţi nu sunt conştienţi că sunt introvertiţi din simplul fapt că nu prezintă semne de timiditate şi pentru că nu realizează
că a fi introvertit înseamnă mai mult decât a petrece timp singur. În schimb, este util să observi dacă compania altor persoane îi energizează sau, din contră, îi sug de energie.

Introversiunea este, de multe ori, o trăsătură de personalitate neînţeleasă. Există mai multe semne care te pot ajută să stabileşti dacă eşti, într-adevăr, o persoană introvertită.

1. Te duci la petreceri, dar nu ca să cunoşti oameni noi

Introvertiţilor le poate plăcea să meargă la petreceri, dar preferă să se distreze cu persoanele pe care le cunosc şi cu care se simt confortabil.

2. Ţi s-a spus că eşti „prea intens”

Ai o afinitate pentru conversaţii filosofice, îţi place să urmăreşti filme care îţi ridică semne de întrebare? Atunci se poate spune că eşti introvertit.

„Introvertiţilor le place să atace un subiect în profunzime”, a declarat Dembling.

3. Ţi se distrage uşor atenţia

În timp ce extrovertiţii se plictisesc dacă nu au lucruri suficiente de făcut, introvertiţii sunt uşor distraşi şi copleşiţi în medii în care există stimulare excesivă.

Extrovertiţii se plictisesc mai repede decât introvertiţii când vine vorba de o sarcină monotonă, probabil pentru că au nevoie de multă stimulare”, au afirmat cercetătorii de la Clark University, într-o lucrare publicată în Journal of Personality and Social Psychology. „În contrast, introvertiţii sunt mai uşor distraşi şi, astfel, preferă mediile care nu stimulează prea mult”.

4. Ai nevoie de timp singur

Una din caracteristicile fundamentale ale introvertiţilor este că au nevoie de timp cu ei înşişi pentru a-şi încărca bateriile.

5. A vorbi în faţa a 500 de oameni este mai puţin stresant decât a discuta cu ei după

Introvertiţii pot fi nişte lideri şi oratori desăvârşiţi. Aproximativ 40 la sută din directorii generali executivi au personalităţi introvertite. În schimb, introvertiţii au dificultăţi în a cunoaşte şi socializa în grupuri mari de persoane.

6. Eşti într-o relaţie cu un extrovertit

Este adevărat că opusurile se atrag, iar introvertiţii de obicei gravitează în jurul extrovertiţilor care îi încurakează să se distreze şi să nu se mai ia aât de mult în serios.

7. Preferi să fii specializat într-un subiect decât să ştii puţin din fiecare

Partea creierului care este folosită de introvertiţi le permite să se concentreze, aşadar au o înclinaţie spre studiu şi dezvoltarea expertizei.

8. Nu răspunzi la telefon

Uneori nu le răspunzi nici persoanelor dragi şi aştepţi să fii pregătit din punct de vedere mental ca să îi suni tu înapoi.

9. Observi detalii pe care alţii le trec cu vederea

Avantajul de a fi copleşit de prea mulţi stimuli în cazul introvertiţilor este că, de cele mai multe ori, au un ochi bine format pentru observarea detaliilor. Cercetători au descoperit că introvertiţii prezintă o activitatea cerebrală crescută când procesează informaţia vizuală, în comparaţie cu extrovertiţii.

10. Ai presiunea sangvină scăzută

Un studiu japonez din 2006 a aflat că introvertiţii tind să aibă o presiuen sangvină mai scăzută decât extrovertiţii.

11. Ţi s-a spus că eşti „un suflet bătrân”

Introvertiţii observă şi acumulează informaţii şi gândesc înainte de a vorbi, fapt care îi face să pară mai înţelepţi decât alţii.

12. Eşti scriitor

Introvertiţii adesea comunică mia bine în scris decât verbal şi mulţi sunt atraşi de profesia creativă şi solitară de scriitor.

13. Alternezi între perioade de muncă şi solitudine şi perioade de activitate socială