Va deveni Landon Donovan cel mai bun marcator din istoria MLS?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Landon Donovan trece printr-o perioadă extraordinară la LA Galaxy. A marcat de şapte ori în ultimele cinci meciuri ale echipei sale, a trecut pe primul loc în clasamentul golgheterilor, şi a ajuns pe locul patru în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria MLS.

La începutul sezonului, situaţia era cu totul alta. Atacantul a jucat foarte puţin în primele meciuri din cauza oboselii şi a unei accidentări, iar pentru el se anunţa un sezon extrem de prost. Lucrurile s-au schimbat din 23 aprilie. A marcat de două ori în meciul cu Portland Timbers. Apoi, în jocurile cu FC Dallas, New York Red Bulls şi Philadelphia Union a înscris câte un gol pentru ca pe 14 mai, cu Sporting Kansas City, să mai reuşească o „dublă".

Datorită acestor reuşite el a ajuns la cota 110 goluri marcate în prima ligă din America, motiv pentru care a urcat pe locul patru în clasamentul celor mai prolifici atacanţi din MLS. Landon Donovan mai are nevoie de patru reuşite pentru a-l egala pe Ante Razov, ocupatul locul trei în acest cladament. În plus, este se află la numai 23 de goluri de ocupantul primul loc, Jaime Moreno. Cum acesta s-a retras, atacantul lui LA Galaxy are şansa de a deveni cel mai bun marcator din istoria primei ligii din America, ami ales că până la finalul sezonului regular mai sunt 20 de partide.