NBA: Lakers revine la conducerea finalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Los Angeles Lakers şi-a revenit imediat după înfrângerea de pe teren propriu, şi a câştigat în deplasare, scor 84-91, meciul al treilea al finalei NBA cu Boston Celtics. Lakers conduce cu 2-1 iar următoarele două meciuri vor avea loc tot în Boston.

Derek Fisher a fost eroul echipei din LA cu 11 dintre cele 16 puncte ale sale marcate în sfertul patru, printre care un spectaculos coş cu fault în ultimul minut, când a transformat şi aruncarea liberă suplimentară, pentru a încheia practic meciul.

Kobe Bryant a încheiat partida cu 29 de puncte, însă nu a reuşit să marcheze niciunul în primele 10 minute ale sfertului decisiv, atunci când Fisher şi-a asumat rolul de salvator al echipei.

Ray Allen s-a transformat din înger într-un demon. După ce în meciul doi a stabilit recordul de aruncări de trei puncte marcate pentru un meci de finală, cu opt reuşit, Allen nu a marcat niciun coş din acţiune din 13 încercări. Extrema celor de la Celtics a fost la un pas de un nou record de această dată negativ, acela al celor mai multe aruncări fără rezultat într-un meci de finală (14).

Boston a început în forţă meciul, dar a cedat treptat, pe baza unor serii de ratări, iar Lakers conducea la 17 puncte în sfertul al doilea. Boston a revenit în meci pe parcursul sfertului trei, şi s-a apropiat chiar la un punct în debutul sfertului patru, 68-67. Apoi însă Derek Fisher s-a dezlănţuit şi cei de la Celtics nu au avut răspuns în ciuda jocului excelent al lui Kevin Garnett cu 25 de puncte.

Meciurile 3 şi 4 vor avea loc tot în Boston şi Los Angeles poate câştiga cel de-al 16-lea titlu în deplasare, dacă învinge în ambele.

Meciul 3 este joi spre vineri noapte, de la ora 04.00, ora României şi este transmis în direct de Boom Sport One şi de Digi Sport.