NBA: Arenas, pagubă de 7,5 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gilbert Arenas

Comisarul Ligii nord-americane de baschet (NBA), David Stern, a anunţat miercuri suspendarea până la finele sezonului a jucătorilor Gilbert Arenas şi Javaris Crittenton (Washington Wizards), după ce primul a adus arme de foc în vestiarul echipei. Arenas va lipsi astfel un total de 50 de meciuri fără a fi plătit urmând să piardă peste 7,5 milioane de dolari

După cum a precizat Stern, cei doi jucători au şi-au recunoscut vina, dar nu au putut justifica comportamentul lor. 'În consecinţă, eu am decis să transform suspendarea pe o perioadă nedefinită şi fără salariu a lui Arenas într-o suspendare fără salariu pentru restul sezonului 2009-2010 şi am hotărât, de asemenea, suspendarea lui Crittenton pentru restul sezonului 2009-2010, fără salariu, cu efect imediat', a precizat responsabilul NBA.

Gilbert Arenas a lipsit deja 12 partide, şi va aduna un total de 50 de meciuri fără a fi prezent pe teren şi fără a fi plătit, urmând să piardă peste 7,5 milioane de dolari. Arenas are un contract fabulos cu Washington Wizards, 111 milioane de dolari pe 6 sezoane, pe care l-ar putea pierde în totalitate dacă va fi condamnat la închisoare pentru port ilegal de arme. Jucătorul a pledat vinovat în faţa Curţii supreme pentru port de armă fără permis, delict pentru care riscă maximum şase luni de închisoare, graţie unei înţelegeri cu procurorul.

Gilbert Arenas şi Javaris Crittenton au avut o dispută în avion din cauza unei datorii neachitate şi a urmat după aceea o confruntare în care s-a recurs la arme de foc, dar fără muniţie, în chiar vestiarul echipei din Washington, unul din oraşele cu cele mai severe legi în materie de arme.