Beyoncé, acuzată de plagiat de o coregrafă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beyoncé a lansat un nou videoclip, bine primit de fani şi de critici

Cântăreaţa americană Beyoncé (29 de ani) a fost acuzată de plagiat de o coregrafă belgiană, care susţine că artista ar fi copiat în cel mai recent clip al ei, „Countdown", un dans pe care ea l-a conceput pentru clipul său.

 „Nu sunt nebună, dar acesta este un plagiat. Este un furt", a declarat coregrafa belgiană Anne Teresa De Keersmaeker. Coregrafa o mai acuză pe Beyoncé de faptul că nici măcar n-a încercat să ascundă plagiatul. „Pare să creadă că poate face asta pentru că este vorba de o celebritate", a adăugat De Keersmaeker.

Beyoncé nu incită însă spiritele pentru prima oară. Cântăreaţa a mai provocat o controversă la Gala MTV Video Music Awards, când a fost acuzată că a purtat o burtă falsă de gravidă. Ea apărut în faţa fotografilor şi le-a spus acestora că are o surpriză pentru ei, după care şi-a prins între mâini abdomenul proeminent, evidenţiindu-l de sub rochia largă pe care o purta.

Dans energic cu burtica de gravidă

În clipul piesei „Countdown", de pe albumul „4",  Beyoncé dansează provocator şi îşi etalează burtica de gravidă, îmbrăcată într-un costum mulat de diverse culori. Cel mai recent videoclip al artistei americane a fost lansat pe 6 octombrie, fiind foarte bine primit de fani şi critici. „Credeam că burtica o va împiedica să mai facă mişcările de dans cu care ne-a obişnuit, dar m-am înşelat. Arată foarte bine", a comentat un fan pe site-ul mtv.com. Beyoncé a devenită cunoscută la sfârşitul anilor '90, cu formaţia Destiny's Child. Ea este una dintre cântăreţele recompensate cu cele mai multe Premii Grammy, primind un număr de 16 trofee.