Europarlamentar român: Există o serie de indicii de corupţie în derularea fondurilor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Există o serie de indicii de acte de abuzuri, corupţie şi conflicte de interese cu privire la proiectele finanţate din fonduri europene, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, Europarlamentarul Ramona Mănescu.

Potrrivit acesteia, România absoarbe 10% din fondurile europene şi că se aşteaptă ca absorbţia acestor fonduri să ajungă la maxim 30%.

"Dacă accesăm 30% acum, vom primi 30% în perioada următoare. Comisia Europeană va verifica firmele, dacă este cazul", a mai spus liberala.

"Am înaintat Comisiei Europene o cerere de a trimite o misiune de verificare a modului în care se atribuie fonduri europene în România. Am primit numeroase sesizări din partea ONG-urilor, mediului de afaceri, autorităţilor locale care au depus proiecte şi au fost respinse fără explicaţii. Toate aceste rapoarte constituie o bază pentru a trimite o misiune pentru a vedea cum împreună cu Parlamentul Român să se remedieze lucrurile. Este vorba de suspiciuni, de corupţie şi conflicte de interese la nivel înalt", a spus aceasta.

Euroarlamentarul PNL, a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au constatat că în România un kilometru de drum este de 2-3 ori mai scump decât în altă ţară şi că se acordă mai multe puncte pentru construirea de drumuri în evaluarea proiectelor depuse, transmite Agerpres.