Noutăţi pentru racordarea locuinţei la curent. Ce acte nu vor mai fi necesare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să îşi racordeze locuinţa la reţeaua de curent electric nu vor mai avea neapărat nevoie de actul de proprietate sau de un contract de închiriere, se arată într-un proiect de ordin al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). O simplă adeverinţă de la primărie şi o declaraţie pe propria răspundere vor fi suficiente.

Proiectul de ordin urmăreşte completarea legislaţiei privind racordarea la reţelele electrice, pentru situaţia unui utilizator client casnic care nu deţine un act de proprietate pentru imobil sau un contract care îi dă drept de folosinţă asupra imobilului.

Potrivit modificărilor planificate, acesta va prezenta, ca documente ale contractului, o adeverinţă eliberată de administraţia publică locală în a cărei rază teritorială este situat imobilul din care să rezulte că solicitantul este cunoscut că deţine imobilul sub nume de proprietar şi o declaraţie pe proprie răspundere a solicitantului, autentificată notarial, prin care acesta declară că posedă imobilul ca un adevărat proprietar şi nu a înstrăinat sau grevat imobilul.

Din adeverinţa eliberată de administraţia publică locală în a cărei rază teritorială este situat imobilul trebuie să rezulte că solicitantul este cunoscut că deţine imobilul sub nume de proprietar.

Prin declaraţia pe proprie răspundere a solicitantului, autentificată notarial, el declară că:

(i) posedă imobilul ca un adevărat proprietar;

(ii) nu a înstrăinat sau grevat imobilul,

pentru un loc de consum nou aparţinând unui client casnic, în situaţia în care solicitantul nu deţine act de proprietate, respectiv contract de închiriere.

În prezent, pentru a-ţi racorda locuinţa la reţeaua de curent electric, trebuie să prezinţi, printre altele, şi actul de proprietate sau orice înscris care atestă dreptul de folosinţă asupra imobilului care se doreşte a fi racordat.