Omul ale cărui intestine produc bere
0Un bărbat de 61 de ani din Texas s-a prezentat la camera de gardă acuzând ameţeli. Infirmierele l-au pus să sufle într-un etilotest şi rezultatul a arătat că bărbatul avea o alcoolemie de cinci ori mai mare decât cea permisă de lege. Totuşi, pacientul nu băuse niciun strop de alcool toată ziua, potrivit NPR.com.
„Se îmbăta din senin – duminică dimineaţa, după slujba de la biserică, oricând“, a declarat Barbara Cordell, decanul facultăţii de asistenţă medicală din cadrul Colegiului Panoia, din Texas. „Soţia lui era atât de consternată încât a cumpărat chiar şi un alcooltest“, a mai spus ea.
Alţi specialişti în medicină au spus că bărbatul pe pe ascuns, însă Cordell şi doctorul Justin McCarthy, gastroenterolog, au reuşit să-şi dea seama ce se întâmpla de fapt.
Pentru asta, cei doi l-au internat pe bărbat în spital, pentru 24 de ore, după ce l-au percheziţionat să vadă dacă nu are alcool la el.
Pe timpul zilei, el a mâncat mâncăruri bogate în carbohidraţi şi doctorii i-au verificat regulat alcoolemia. La un moment dat, aceasta devenise foarte crescută.
În cele din urmă, McCarthy şi Cordell şi-au dat seama ce îl îmbăta pe bărbat. Acesta avea o cantitate foarte mare de drojdie de bere în intestine. Practic, tractul intestinal al bărbatului funcţiona ca o berărie.
Pacientul avea o infecţie Saccharomyces cerevisiae. Astfel, când acesta mânca sau bea mult amidon – un covrig, paste sau sucuri – drojdia fermenta zaharurile, transformându-le în etanol.
Drojdia se găseşte în numeroase produse – pâine, vin, bere etc. Microorganismele din ea nu ne afectează de obicei şi există persoane care iau suplimente cu Saccharomyces. S-ar părea, totuşi, că în unele cazuri, acestea se pot fixa în intestine, provocând probleme, a declarat doctorul Joseph Heitman, microbiolog de la Universitatea Duke.