FOTO Cum este să stai pe Vine. Un review al uneia dintre cele mai populare aplicaţii pentru iPhone ajunsă şi pe Android

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aplicaţia Vine, cumpărată de Twitter în urmă cu câteva luni, a fost lansată ieri pe Android, după un succes însemnat pe iPhone. „Adevărul“ a testat-o şi prezentăm aici opiniile despre acest „făcător de gif-uri“.

Vine de la Twitter a fost la începutul lunii aprilie cea mai populară aplicaţie pentru iPhone şi este, într-o anumită măsură, un fel de Instagram, dar pentru video şi fără filtre de culoare. Acum, Vine este disponibilă pentru Android şi este una dintre aplicaţiile pe care eu le aşteptam cu interes. Mi se pare una dintre cele mai interesante aplicaţii, mai ales când găsesc filmuleţe foarte bune cu poveşti ample spuse în doar 6 secunde.

Citeşte şi despre: Aplicaţia Vine a ajuns şi pe Android

Vine este destul de simplă, în forma ei actuală pentru Android, iar creatorul a spus că va primi pe viitor mai multe funcţii. Porneşti să înregistrezi, ai în partea de sus un timeline şi în partea de jos o zonă gri. Ţii apăsat pe imagine atât cât doreşti. Poţi lipi astfel câteva zeci de secvenţe, apoi sunt lipite automat de aplicaţie.

Am încercat Vine atât pe Samsung Galaxy S3 cu Android 4.2 Jelly Bean, cât şi pe Asus FonePad cu Android 4.1 Jelly Bean şi procesor Intel. Se mişcă mai repede aplicaţia când vine vorba de Galaxy S3, dat fiind că are un procesor mai bun. Imaginile sunt lipite repede şi înainte de a-ţi publica videoclipul poţi să-l revezi să te decizi dacă îţi place sau nu. Partea proastă este că nu-l poţi edita în niciun fel, l-ai făcut bine, e perfect, l-ai făcut prost, trebuie refăcut.

Primul meu videoclip cu Vine, dar publicat pe alt cont

Ai fila de explorat unde poţi căuta pe cuvinte cheie sau poţi merge pe mâna editorului şi vezi câteva dintre alegerile sale. De asemenea, poţi vedea ce-i popular. De exemplu, e hot topic subiectul #howto, deci vei găsi tot felul de videoclipuri scurte în care cineva explică cum să ceva. De urmărit sunt videoclipurile gândite, făcute de-a lungul câtorva minute şi care spun poveştile de care ziceam.

Concluzia

Vine este perfectă pentru gif-uri. Partea proastă e că nu poţi exporta videoclipul în altă parte, dar le poţi vedea în interiorul reţelei. Asta îşi propune să facă şi asta face foarte bine. Aş aprecia pe viitor câteva filtre, nu neapărat să pară că sunt un artist neînţeles care înregistrează retro, ci pentru că în unele situaţii ar prinde bine pentru mesaj. Dar înainte de toate aş aprecia să pot tăia din videoclip, măcar la capete, dacă în centru nu. În rest, aplicaţia merită încercată, e gratuită: Play Store, App Store.

Citeşte şi (are videoclipuri foarte bune): Cea mai populară aplicaţie pe AppStore: Vine, clipurile de 6 secunde care au cucerit planeta Twitter

Primul meu videoclip cu Vine, publicat pe contul meu

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite