Google cumpără Snapseed, dar nu concurează Instagram de la Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
snapseed

Google a anunţat o nouă companie în portofoliul său. Gigantul online a cumpărat firma Nik Software, cea care produce programul Snapseed, comparat de unii, greşit, cu Instagram.

Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele Google Vic Gundotra pe pagina sa de Google+. Mişcarea a fost oficializată şi pe blogul Nik Software.

Aceştia au scris că „de 17 ani am fost ghidaţi de motto-ul nostru «fotografia prima», încercând să construim unelte de editare complexe. Am încercat să împărtăşim pasiunea pentru fotografie, iar cu sprijinul Google, sperăm să ajutăm milioane de oameni să realizeze imagini excepţionale“. 

Snapseed a avut 9 milioane de utilizatori în iunie, la doar un an după lansare. Aplicaţia pentru iPad a fost lansată în iunie 2011, iar cea pentru iPhone în august 2011. Apple a numit Snapseed aplicaţia anului trecut, deşi titlul de cea mai populară aplicaţie a revenit Instagram. 

Printre neajunsurile aplicaţiei a fost faptul că nu era disponibilă şi pentru sistemul de operare realizat de Google, Android. De curând, Snapseed a lansat un program de editare foto şi pentru sistemele Mac OS şi Windows. 

Ce face Snapseed?

Comparată pe nedrept cu Instagram, Snapseed nu intră în aceeaşi categoria. În primul rând, la nivel financiar, aspiraţiile sunt altele. Pe AppStore, Snapseed costă 5 dolari, un preţ nu tocmai ieftin. Noi am instalat-o gratuit acum mai bine de două luni, când a existat pentru o scurtă perioadă o ofertă gratuită. 

Am profitat de aceasta, dar până astăzi nu am petrecut mai mult de două minute cu ea. Poate şi din cauza faptului că editarea foto nu este specialitatea sau pasiunea noastră. 

image
image

Foto

snapseed samples

Comparaţia cu Instagram funcţionează atunci când iei în considerare partea de editare foto.

La Snapseed aceasta este mai complexă, dar este lovită de ecranul mic de pe un iPhone. Tot ce găsim în Instagram găsim şi aici, dar avem de asemenea opţiuni de îmbunătăţire a expunerii, a saturaţiei. 

Imaginile se pot ajusta automat printr-o singură atingere a ecranului, iar creaţiile pot fi distribuite prin e-mail, Facebook, Flickr, Twitter sau Instagram. 

Mai multe exemple despre cum ne-am jucat cu Snapseed puteţi vedea în galeria foto, cu o poză banală făcută la 7.30 dimineaţa în redacţie. 

Cine sunt competitorii lui Snapseed?

Veţi citi probabil pe site-urile internaţionale despre competitorul Instagram. Dar insistăm că Snapseed e doar un editor foto, nu o reţea socială. 

Competitorul direct pentru această aplicaţie este Adobe Photoshop Express, varianta de buzunar a celebrului program de editare foto. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite