Un inel gigantic ar putea înconjura cea mai înaltă clădire din lume FOTO

0
Publicat:

În Dubai, o firmă de arhitectură a propus un design conceptual inedit, care prezintă o structură circulară masivă cu cinci etaje, în jurul celui mai înalt zgârie-nori din lume, Burj Khalifa, conform CNN.

 Inelul ar fi susținut de cinci stâlpi uriași Foto: Twitter
Inelul ar fi susținut de cinci stâlpi uriași Foto: Twitter

Conceptul, cunoscut sub numele de Downtown Circle, propus de firma de arhitectură ZNera Space, îmbină luxul și planificarea urbană futuristă într-un design extrem de ambițios, care a fost adus la viață printr-o serie de ilustrații fascinante create în colaborare cu compania Pictown.

Este menit să fie ... ceva care i-ar putea determina pe oameni să regândească dezvoltarea urbană, să regândească congestionarea orașului”, a declarat Najmus Chowdry, unul dintre principalii arhtecți.

Motivul pentru care am ales Burj Khalifae este pentru că se află într-o zonă urbană foarte densă și dorim să abordăm problemele care însoțesc populația densă a orașului”, a adăugat cel ce-al doilea arhitect principal, Nils Remess.

Structura, destinată să se ridice la 550 de metri deasupra nivelului străzii, ar avea o circumferință de peste trei kilometri. Inelul ar fi susținut de cinci stâlpi uriași.

Am vrut să creăm un microclimat în centrul orașului și să creăm un fel de anvelopă în jurul zonei pentru a controla temperatura și a o face mai suportabilă pe vreme caldă”, a spus Chowdry. „Puteți folosi acești [stâlpi] verticali ca purificatoare de aer urbane.”

În Dubai, temperaturile depășesc adesea 40 de grade Celsius, iar arhitecții doresc ca designul lor să stabilească un nou reper pentru sustenabilitate în regiune.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite