Mircea Sandu, a patra luptă cu cancerul. Motivația regăsită: „Pentru asta vreau să trăiesc”

0
Publicat:

Diagnosticat începând din 2009 cu mai multe forme de cancer la organe interne, Mircea Sandu a depășit de fiecare dată momentele grele. Acum se află la a patra bătălie, iar ceea ce îl motivează este speranța că își va cunoaște și strănepoții.

Mircea Sandu, alături de nepoata Andreea. Foto Facebook
Mircea Sandu, alături de nepoata Andreea. Foto Facebook

„Noi ne bucurăm de nepoți în fiecare zi. Trăim o viață normală, iar o familie implică și copii și nepoți. Sper să prind și strănepoți! Am cotizat atâția ani, 40 de ani, pentru pensie în România, mai exact 42 de ani, așa că vreau să-mi recuperez investiția. De ce nu?!”, s-a destăinuit Mircea Sandu pentru cancan.ro.

„Trăim în mare parte o viață liniștită și frumoasă, de bunici, eu și soția mea, și când o fi cazul, și de străbunici…mai așteptăm un pic. Nepoata are 13 ani, iar nepotul de la băiat are 15 ani. Zece, 11 ani, mai așteptăm și noi! Pentru asta luptă să trăiesc. Pentru nepoți. Trăiesc cu speranța în suflet că voi ajunge să-mi cunosc și strănepoții”, a completat fostul șef al FRF, care stă mai mult în Franța, pentru că acolo sunt mai bune condițiile din punct de vedere meteorologic.

Locuiește mai mult în Franța

„Nu ajung la meciurile naționalei de fotbal, cele din noiembrie. Le voi urmări de la televizor. Adunate am câteva mii de meciuri la care am participat ca președinte al federației, cel puțin la organizarea lor, cu juniori, cu tineret, cu seniori. N-am mai fost de ceva vreme la un asemenea eveniment, dar aleg să rămân în Franța în perioada asta, mai rece. Iarna e mai plăcut, mai cald în Franța decât în țară și prefer să vin în țară în perioada de vacanță a copiilor, mai exact vara, decât iarna”, a afirmat Mircea Sandu.

„Dimineața iau 12 pastile. La prânz, alte 7. Seara, ceva mai multe, 17 pastile. O să trec eu și peste asta, nu mă doboară pe mine un cancer”, a declarat cel care a condus fotbalul românesc timp de 24 dfe ani, înainte de Răzvan Burleanu. Acesta a completat: Mă simt destul de bine în general și din punct de vedere al conținutului carcasei de deasupra umerilor e în regulă. Dacă nu ești tare acolo, sus, pierzi mult! Din toate punctele de vedere! Și la sănătate, și la afaceri”.

Mircea Sandu a încheiat: „Una peste alta sunt un om la 71 de ani care se bucură de viață. Merg destul de mult pe jos, mă mișc, gândesc și am o vorbă: Dacă tabela vârstei funcționează în continuare, o lăsăm să-și facă treaba și nu o mișcăm. Indiferent de ce mai e prin interior! Până ajungem la cifre frumoase!”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite