Exerciţiile fizice care-ţi îmbunătăţesc viaţa sexuală
0Sportul şi meditaţia îmbunătăţesc starea fizică şi psihică, cresc capacităţile organismului şi, mai nou, îţi impulsionează şi libidoul.
Yoga îţi dă o mai bună condiţie fizică şi te scapă de stres, dar îţi poate îmbunătăţi şi libidoul, susţine un nou studiu publicat în „Jurnalul Medicinei Sexuale“, citat de „Woman's Health“.
În cadrul acestui studiu, cercetătorii au studiat 41 de femei, cu vârsta cuprinsă între 30 şi 60 de ani, care au fost diagnosticate cu sindrom metabolic (o varietate de factori, inclusiv obezitate şi tensiune arterială mare, care pot conduce la un risc crescut de boli de inimă, diabet şi atacuri cerebrale, n.r.). Participantele la studiu au fost împărţite în două grupuri - unul de control şi unul experimental, în cadrul căruia au urmat un program de yoga de 12 săptămâni. La sfârşitul a trei luni de studiu, femeilor care au practicat yoga le-a crescut gradul de excitare, precum şi cel de lubrifiere vaginală, comparativ cu cele care au fost incluse în grupul de control.
„Tensiunea arterială şi glicemia mare sunt simptome ale sindromului metabolic şi afectează circulaţia sângelui, inclusiv gradul de irigare sangvină a organelor sexuale. Exerciţiile yoga contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, fapt ce favorizează şi creştere apetitul sexual“, spune doctorul Ray Sahelian, autor al cărţii „Amplificatori naturali pentru sex“.
„Alte studii au demonstrat că yoga îmbunătăţeşte funcţiile sexuale. Scade stresul şi relaxează, lucruri care pot contribui la amplificarea libidoului“, conchide Timothy McCall, autor al cărţii „Yoga ca medicament“, pentru „Woman's Health“.
Citeşte mai multe despre yoga:
Yoga este ridicată în slăvi pentru efectele benefice asupra diverselor aspecte ale fiinţei umane. Yoga ca sport poate îmbunătăţi sănătatea, yoga în respiraţie reduce stresul, yoga ca meditaţie calmează mintea şi yoga ca religie inspiră comunitatea. Totul este minunat, până când descoperi o eroare în sistem.
În ultimii 40 de ani, tehnicile de meditaţie au intrat tot mai mult în cultura occidentală, fiind uneori chiar prescrise de medici. Tot mai multe persoane recurg la ele, de la oameni de afaceri, la artişti, oameni de ştiinţă şi profesori. În ciuda popularităţii de care se bucură meditaţia, există multe păreri greşite despre ea.
Efectele yoga, explicate ştiinţific la Timişoara de un australian
Australianul Philip Stevens, cunoscut şi ca Swami Samnyasananda, a dus mai departe fascinaţia din tinereţe pentru yoga, începând să studieze ştiinţific modul în care această practică îi afectează pe practicanţi. Joi va prezenta rezultatele cercetării şi la Timişoara.