Ciolacu, despre Religia ca materie opțională la Bacalaureat: Aduce cunoaştere și deschide perspective, nu supunere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD a declarat, de la Pitești, religia ca materie la Bacalaureat aduce cunoaștere și deschidere perspective. Marcel Ciolacu a precizat că partidul pe care îl conduce apără valorile creștine.

Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO: Inquam Photos

„Cum adică eu îmi dau cu părerea dacă unul dintre copiii sau nepoţii dumneavoastră doreşte să opteze ca materie de Bacalaureat – Religia. Religia aduce cunoaştere, religia nu aduce supunere. Religia deschide perspective. Cu cât vom încerca să impunem progresismul, atunci când el nu este acceptat, atunci când oamenii nu se regăsesc în aceste valori, atunci de fapt vom încuraja populismul şi extremismul. Trebuie să spunem aceste lucruri. PSD apără valorile creştine. Totodată, este tolerant. Toate religiile trebuiesc reprezentate şi toate religiile trebuiesc privite egal în România, lucru care se întâmplă”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri la Piteşti, la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Argeş, potrivit News.ro.

Potrivit liderului PSD, atitudinea noastră publică „trebuie să fie una de smerenie, pentru că asta este cea mai mare calitate a unui creștin”.

„Stau să mă întreb de unde au atâta înverşunare şi atâta ură, aş putea spune, împotriva Bisericii. Parcă trăim vremurile după timpul lui Ceauşescu, în care comunismul a încercat acelaşi lucru. Aici nu vorbim numai de Biserica Ortodoxă, aici vorbim de toate cultele cu reprezentare şi recunoaştere naţională. Dacă toate cultele, împreună cu colegul nostru Titus Corlăţean, au stat de vorbă şi au găsit oportun ca una dintre materiile, şi specific foarte clar, din materiile opţionale la Bacalaureat să fie Religia, ce anume ne deranjează? Suntem creştini, ne-am crescut copiii în valorile creştine”, a adăugat acesta.

Biserica Ortodoxă Română (BOR) și alte culte din România propun ca elevii să poată alege ca materie de examen la bacalaureat inclusiv Religia, materie studiată la solicitarea părinților/ elevului. 

Propunerea BOR şi a celorlalte culte din România ca elevii să poată alege ca materie de examen la bacalaureat inclusiv Religia, materie studiată la solicitarea părinţilor/ elevului şi parte din trunchiul comun al programei şcolare este logică şi justificată de realitate. Prin dreptul garantat de Constituţie, şcolile şi liceele au chiar obligaţia de a propune, alături de alte materii opţionale, şi Religia ca materie de studiu”, a transmis Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR.

Principii comune cu Nicolae Ciucă

Marcel Ciolacu a precizat că multe dintre valorile în care acesta crede le regăsește și în președintele PNL.

„Multe dintre lucrurile în care cred, din valorile în care cred, din principiile pe care le am le regăsesc şi în Nicolae Ciucă. Nu am nicio reţinere. Nu ştiu de ce ei au anumite teme şi de ce încearcă întotdeauna să nu spunem adevărul. Numai aşa putem să ne ridicăm la nivelul aşteptat de către români – spunând adevărul, implicându-ne. Românii aşteaptă oameni competenţi şi soluţii. Şi să intervenim rapid, pentru că îşi apără nivelul lor de trai şi modul lor de a trăi. Oricum lumea se schimbă. Nu putem să schimbăm valorile. Nu avem acest drept. Ne pierdem identitatea naţională. Nu întâmplător Biserica şi Armata sunt în vârful sondajelor de opinie. Sunt cei doi stâlpi. Ce facem? Îi atacăm şi pe ei? Ce mai rămâne din societate fără valori?”, a declarat Ciolacu, potrivit News.ro.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite