Rusia a recunoscut, accidental, căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex, susţine un cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a recunoscut, în premieră, căsătoriile între persoane de acelaşi sex din cauza unei lacune  legislative, descoperită de un cuplu din Moscova.

Rusia nu recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex, însă legislaţia familiei recunoaşte căsătoriile înregistrate peste hotare, cu condiţia „să nu contrazică articolul 14 din Codul Familiei”. Acest articol interzice căsătoriile dintre rudele apropiate şi dintre persoanele deja înregistrate ca fiind căsătorite. Căsătoriile între persoanele de acelaşi sex nu figurează în lista celor expres interzise.

Pavel Stotsko şi Yevgeny Voytsekhovsky s-au însurat în Copenhaga, unde căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex sunt legale, la începutul acestei luni, înainte de a cere autorităţilor din Rusia să le recunoască certificatul de căsătorie, au declarat cei doi pentru postul tv Dozhd TV, post apropiat opoziţiei.

Un funcţionar public din Moscova le-a ştampilat pagina din paşaport în care este menţionată starea civilă cu menţiunea - căsătoriţi, „fără alte întrebări sau vreo schimbare în expresia feţei”, au detaliat cei doi.

Centrul civil din Moscova a negat ulterior înregistrarea căsătoriei celor doi.

„Angajaţii centrului civil nu ştampilează paşapoarte. Prin urmare, informaţiile prezentate sunt false”, se arată într-un comunicat public.

Dozhd TV a citat ulterior mai mulţi deputaţi ruşi ce au cerut închiderea imediată a acestei lacune legislative.

„Nu trebuie şi nu pot exista niciun fel de lacune în lege”, a afirmat Leoid Slutsky, preşedintele comitetului pentru relaţii externe al Dumei de Stat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite