VIDEO El e antrenorul care a „inventat-o“ pe Andreescu: Ce spune despre Bianca şi la ce a renunţat pentru ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sylvain Bruneau
Sylvain Bruneau

Dacă Simona Halep (3 WTA) nu reuşeşte, deocamdată, să găsească un înlocuitor pentru Darren Cahill, în schimb, Bianca Andreescu (24 WTA) a ajuns în elita tenisului sub îndrumarea omului cu care lucrează de câţiva ani.

Bianca Andreescu (24 WTA) e noua senzaţie a circuitului feminin, având o explozie fantastică în acest sezon în care, deocamdată, a înregistrat 28 de victorii în 31 de partide. 

Lovitura cea mare a dat-o la Indian Wells, acolo unde a câştigat trofeul, după un parcurs formidabil, trecând, pe rând, de: 

*Turul I: 6-7, 6-3, 6-3 cu Begu (70 WTA)

*Turul II: 6-2, 6-2 cu Cibulkova (35 WTA)

*Turul III: 6-1, 6-2 cu Voegele (109 WTA)

*Optimi: 7-5, 6-2 cu Wang (18 WTA)

*Sferturi: 6-0, 6-1 cu Muguruza (20 WTA)

*Semifinale: 6-3, 2-6, 6-4 cu Svitolina (6 WTA)

*Finală: 6-4, 3-6, 6-4 cu Kerber (8 WTA)

În spatele succesului puştoaicei de 18 ani stă antrenorul Sylvain Bruneau, fostul căpitan-nejucător în echipa de Fed Cup a Canadei. Pentru a se dedica full-time carierei lui Andreescu, Bruneau a renunţat la colaborarea sa cu federaţia canadiană.

Înainte, dar şi după finala de la Indian Wells, antrenorul Biancăi a vorbit despre ascensiunea elevei sale, spunând că se aştetpa la aşa ceva, mai ales după rezultatele din 2018.

Ce a spus Sylvain Bruneau?

*Bianca a avut o accidentare în 2018 după care a participat în mai multe turnee mici şi a câştigat 18 din 21 de meciuri. A şi luat două trofee. Lumea a remarcat-o însă abia în 2019, fiindcă a început să joace în turneele mari. Are o varietate mare de lovituri, e o jucătoare atipică pentru circuitul feminin şi datorită calităţilor pe care le are îşi poate surprinde foarte uşor adversarele.

*E foarte ambiţioasă pentru că e şi foarte talentată. Joacă un tenis complet, iar din punct de vedere mental e o războinică. Nu se teme şi e mereu acolo în momentele importante. Cu toate acestea, încă sunt multe aspecte care trebuie îmbunătăţite.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CE SPUNE BRUNEAU DESPRE ANDREESCU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite