Steaua, victorie clară la baschet în faţa vice-campioanei CSM Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Steaua CSM EximBank, meciul cu vicecampioana României, CSM Oradea se anunţa unul dificil, dar liderul a reuşit să se impună.

Sustinuţi de un public fantastic, care a umplut până la refuz micuţa sală Mihai Viteazul, steliştii au ştiut să şi-l facă uşor şi să câştige la o diferenţă ce părea puţin probabilă la început. Americanul Bill Amis şi Titus Nicoară, care a fost transferat de echipa militară la începutul acestui sezon chiar de la Oradea, au vegheat fără greşeală spaţiul aerian de deasupra inelului, cei doi fiind, alături de public, factorii decisivi ai succesului pe care Steaua CSM EximBank l-a repurtat in fata celor de la CSM Oradea cu 92-75. Steaua rămâne în continuare lider in Liga Naţională de Baschet Masculin, cu 14 victorii şi două înfrângeri, arată site-ul www.steauabaschet.ro.
Amis şi Nicoară au fost turnurile de control, interceptând aproape orice minge deasupra inelului şi contribuind decisiv şi în faza defensivă. Cei doi au marcat câte 24 de puncte fiecare, primul reuşind 13 recuperări, iar al doilea 15. Goran Ikonic si Pankracie Barac au marcat câte 11 puncte fiecare, Mihai Paul a contribuit cu opt, Everett cu şase iar Adi Tudor a încheiat partida cu patru puncte şi cinci pase decisive. Scorul final a fost completat de Ionel Dodoc şi Ionuţ Drăguşin, fiecare cu câte două puncte.
Partida a fost echilibrată în primul sfert, dar apoi Steaua a început treptat să-şi contruiască avantajul, bazându-se pe jocul exact sub panou. Steliştii au avut un procentaj de 53 la sută la aruncări de două puncte şi de 92 la sută la libere şi şi-a dominat adversarul la recuperare, 50-39.

Următorul meci al Stelei este în deplasare, la Sibiu, duminică 15 februarie, de la ora 18.00. Partida va fi transmisa în direct de Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite