ANALIZĂ Simona Halep a alergat anul acesta mai mult decât un fotbalist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului şi până acum, Simona Halep jucat un meci la patru zile, iar fiecare partidă a durat, tot ca medie, peste o oră şi jumătate.

Dintre tenismenele clasate în top 10, doar Carla Suarez Navarro a fost implicată în mai multe partide decât Simona Halep.
Aproape de jumătatea calendaristică a sezonului, Simona Halep poate privi înapoi cu mândrie, deşi ultimele turnee n-au mai adus şi trofee. Dacă la primele competiţii din 2015 devenise o obişnuinţă ca Simona să piardă câte un set, dar să revină în “decisiv”, meciurile cu Wozniacki de la Stuttgart şi cu Suarez Navarro de la Roma au fost adevărate teste de rezistenţă la care Halep a venit pe locul doi. 
De vină pot fi şi kilometri adunaţi în picioare până în acest moment: Simona a jucat 35 de meciuri de la începutul anului, ceea ce înseamnă o partidă la 3-4 zile. Cum multe dintre aceste partide s-au dus în setul decisiv, Halep a înregistrat o medie de 96 de minute pe meci, adică exact cât un joc de fotbal plus prelungiri. 

Dintre tenismenele clasate în Top 10, doar Carla Suarez Navarro s-a întrebuinţat mai mult ca Simona Halep în acest an, jucând în 41 de partide. Şarapova (31 de meciuri), Kvitova (26) şi Serena (27) au preferat să se menajeze şi să apese pedala doar la turneele pe care le-au controlat în ultimul timp: Miami, Madrid, respectiv Roma. Pe de altă parte, eforturile Simonei şi-au găsit un răspuns pe măsură, pentru că doar Halep a câştigat trei turnee în 2015 dintre toate jucătoarele din circuit.
Înaintea celui de-al doilea Grand Slam al anului, e important pentru Simona să-şi recupereze energia, fizică şi mentală. Tocmai de aceea, sejurul la Paris va debuta cu o sesiune de shopping care include alegerea unei rochii de seară pentru petrecerea jucătoarelor şi va continua cu antrenamente pregătitoare pentru Roland Garros.
“Blestemul” Fed Cup şi nevoia de psiholog
Interesant este că Simona Halep a mers din victorie-n victorie pe sezonul de hard. Apoi, tenismena din Constanţa a preferat să-şi ia o pauză înaintea tunreelor de pe zgură şi a şi “sărit” peste meciurile din Fed Cup. Probabil că şi discuţiile stârnite de refuzul ei de a juca pentru echipa naţională au afectat-o, cert e că Halep nu a mai pus mâna pe vreo cupă de la acel moment.

Nicuşor Ene, fost antrenor al Simonei, crede că în stafful ei ar fi trebuit să se regăsească şi un psiholog. 

Simona Halep în 2015
3 trofee: Shenzen, Dubai şi Indian Wells
8 turnee WTA plus o participare în Fed Cup
35 de meciuri: 29 de victorii şi 6 înfrângeri
83 de seturi: 64 câştigate, 19 pierdute
3365 de minute petrecute pe teren
70.000 de kilometri zburaţi pe patru continente: Asia, Australia, America de Nord, Europa

Meciuri jucate în 2015 de tenismenele din Top 5
Simona Halep  35
Caroline Wozniacki 33
Maria Şarapova 31
Petra Kvitova 27
Serena Williams 26

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite