S-a stabilit data disputării partidei României cu Islanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi, selecţionerul echipei de fotbal a României FOTO Arhivă personală/Facebook
Mirel Rădoi, selecţionerul echipei de fotbal a României FOTO Arhivă personală/Facebook

Echipa naţională de fotbal a României va înfrunta Islanda, într-o partidă de baraj a cărei dată de disputare tocmai a fost stabilită.

Mai exact, meciul se va juca pe 4 iunie. Dacă România va reuşi să treacă de gruparea nordică, va disputa finala barajului, tot în deplasare, pe 9 iunie, împotriva învingătoarei din duelul Ungaria - Bulgaria.

„În urma deciziei Comitetului Executiv UEFA din 17 martie, toate partidele interţări programate iniţial în martie au fost mutate în iunie, în perioada 1-9 iunie, ca măsură de precauţie în contextul pandemiei COVID-19. Vineri, forul de la Nyon a precizat noile date de disputare la care sunt programate partidele din play-off-ul EURO, turneu final care a fost reprogramat în 2021. 

Astfel, semifinalele barajului au acum ca dată de disputare ziua de joi, 4 iunie, în timp ce finalele sunt programate marţi, pe 9 iunie. Situaţia pandemiei fiind în evoluţie, aceste date pot suferi modificări. Reprezentativa României va întâlni Islanda, în deplasare, în semifinala play-off-ului. În cazul unui succes, tricolorii vor juca pentru locul la EURO, tot pe teren străin, în faţa Bulgariei sau Ungariei”, notează site-ul oficial al FRF.

În acest context, selecţionerul României, Mirel Rădoi susţine că ţara noastră era pregătită să dispute partida chiar şi în această lună: „Toate deciziile luate, azi, au ca scop principal protejarea tururor celor implicaţi în fotbal, jucători, suporteri, antrenori, arbitri. Sănătatea fiecăruia este prioritatea numărul unu! După aceea, abia, vorbim de fotbal şi de priorităţile fotbalului. Dacă e să mă refer strict la meciul cu Islanda, noi eram oricum pregătiţi să îl jucăm în această lună. 

Vom vedea dacă situaţia globală ne va permite să îl jucăm în iunie, ar fi extraordinar ca orice pericol să dispară până atunci. Dacă va fi aşa, ar putea fi câteva avantaje sportive pentru noi. Faptul că am beneficia în mod cert de un gazon mai bun decât ar fi fost la Reykjavik în martie şi de condiţii meteo mai apropiate de cele cu care sunt obişnuiţi jucătorii noştri”, a completat Mirel Rădoi, pentru aceeaşi sursă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite