Româncele au ajuns sub lupa WTA: un capitol dedicat lui Halep, Begu, Niculescu şi Cârstea înainte de Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al doilea turneu de Mare Şlem al anului începe, duminică, cu o puternică prezenţă românească pe tabloul principal.

România poate ajunge la şase sportive, în turul I, la Roland Garros, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Această situaţie, dar şi faptul că, în ultimele săptămâni, româncele s-au remarcat, la Madrid şi la Roma, Halep câştigând primul turneu, iar Begu ajungând în semifinale în cel de al doilea, a îndemnat site-ul WTA să aloce un capitol aparte româncelor în analiza French Open.

„Simona Halep a revenit printre cele mai mari nume ale tenisului, în această primăvară. Irina Begu e singura jucătoare care i-a luat un set Simonei la Madrid, în întâlnirea celor două din sferturile competiţiei.

Begu nu s-a oprit la acest rezultat şi, după ce o învinsese pe Muguruza în trei seturi, a atins la Roma prima semifinală de turneul Premier 5. Monica Niculescu poate preferă suprafeţele mai rapide, dar a avut un start puternic pe zgură, după ce a învins-o pe Garcia şi a disputat un meci încins cu Petra Kvitova. Jocul ei unic le-a creat probleme tuturor adversarelor din primele tururi.

Încă aflată în calificări, Sorana Cîrstea, sfertfinalistă la Paris, în 2009, atunci când a învins-o pe Jelena Jankovici, e una dintre cele patru românce care au atins sferturile la Madrid. Dacă mai câştigă un meci va ajunge pe tabloul principal şi va fi printre cele mai periculoase jucătoare venite din calificări“, a notat site-ul WTA, citat de Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite