Rapidul se destramă! Jucătorii şi-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Copos a scăpat Rapidul de sub control: jucătorii vor să-şi rezilieze contractele şi refuză să se mai antreneze FOTO Mediafax
George Copos a scăpat Rapidul de sub control: jucătorii vor să-şi rezilieze contractele şi refuză să se mai antreneze FOTO Mediafax

Situaţia Rapidului este mai critică decât s-ar fi aşteptat orice suporter alb-vişiniu. Din cauză că nu şi-au mai primit salariile de luni bune, jucătorii şi-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract şi au refuzat să se mai prezinte la antrenamente.

Nemulţumiţi că nu au mai văzut un ban de la patronul George Copos de aproape patru luni, unii jucători nu au mai suportat situaţia în care se află şi au apelat la LPF pentru a rupe contractele care îi leagă de Rapid. Aproape toţi giuleştenii au depus memorii, cu excepţia lui Daniel Pancu, Pavlovici şi Marius Constantin. Pe deasupra, ei au refuzat să se prezinte la antrenamentul de marţi seara, urmând să aştepte găsirea unei soluţii, împreună cu patronul George Copos, pentru a-şi primi salariile.

Copos a băgat clubul în insolvenţă

Deşi a negat că nu va apela la insolvenţă, George Copos nu a mai avut altă soluţie şi a depus la Tribunalul Bucureşti dosarul prin care cere ca un administrator judiciar să gestioneze situaţia financiară a clubului Rapid. Motivul ţine de datoriile uriaşe pe care echipa de fotbal le are către jucători, impresari sau alte firme de servicii.
În această situaţie, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a precizat că dacă Rapidul nu-şi va rezolva situaţia, riscă să nu primească licenţa pentru sezonul viitor. „Sunt mult echipe în situaţia Rapidului, care riscă să nu primească licenţa pentru campionatul următor. Situaţia e dramatică. Nu ştiu cum poate fi rezolvată. Jucătorii Rapidului au tot dreptul să-şi depună memorii. Astfel, echipa îşi poate pierde toţi fotbaliştii”, a avertizat Dragomir.

Lisa jucătorilor care au cerut să fie declaraţi de LPF liberi de contract: Pecanha, Albuţ, Voicu, Oros, Abrudan, Burcă, Glauber, Bozovici, Duarte, Apostol, Grigore, Herea, Teixeira, Milisavljevici, Renan, Roman, Grigorie, Surdu, Goga, Ioniţă, Figueiredo şi Ilijoski.

Au termen până pe 31 martie 2013 să rezolve situaţia

Totuşi, în ciuda problemelor financiare grave cu care se confruntă, administratorul judiciar delegat de Tribunalul Bucureşti să se ocupe de Rapid are misiunea de a redresa situaţia banilor la clubul din Grant până la finalul lunii martie 2013. În caz contrar, Rapidul va ajunge direct în Liga a 3-a. "Conform legii, prin insolvenţă se încearcă o redresare financiară a clubului. Pentru a lua licenţa, rapidiştii au nevoie de un plan de redresare aprobat de Tribunal. Dacă nu vor avea acest document pînă la 31 martie, atunci vor ajunge direct în Liga a 3-a", a avertizat secretarul general al LPF Valentin Alexandru. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite