Povestea fostului rapidist Sabrin Sburlea: mai bine şofer în altă ţară, decât fotbalist în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sabrin Sburlea, pe vremea când juca pentru Rapid FOTO Mediafax
Sabrin Sburlea, pe vremea când juca pentru Rapid FOTO Mediafax

Sabrin Sburlea, jucător produs de Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ şi care a activat apoi pentru trei echipe din Liga I, a rupt contactul cu fotbalul profesionist la jumătatea carierei.

Cu toate că are doar 25 de ani, vârstă la care ar mai putea evolua pentru încă mininum şapte sezoane, exceptând vreo accidentare majoră, atacantul a înlocuit jocul mingea cu o meserie fără legătură cu viaţa sportivă pe care a dus-o până acum. 

În 2009, când spuneai Sabrin Sburlea te gândeai la unul dintre stâlpii fotbalului de braşovean. După ce doi ani din etapa junioratului i-a făcut la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, atacantul a fost propulsat imediat la FC Braşov. Pentru echipa de sub Tâmpa a disputat cele mai multe meciuri, respectiv 107, în care a înscris de 26 de ori.

FC Braşov + Rapid + FC Vaslui = reţeta renunţării la fotbalul românesc

După cele patru sezoane în tricoul „stegarilor“, Sabrin Sburlea şi-a încercat norocul la Rapid, unde a fost adus cu mari laude, pe vremea când insolvenţa giuleştenilor părea doar un vis urât. Lucrurile au scârţâit atunci, în sensul că trecuseră 33 de etape, iar atacantul nu marcase nici măcar o dată. Pe vremea când Răzvan Lucescu ocupa banca tehnică a giuleştenilor, fotbalistul a ieşit din calculul pentru primul 11. Una peste alta, la gruparea vişinie a prins 39 de meciuri şi trei goluri în doi ani. 

În fine, tangenţa finală cu Liga I a a vizat FC Vaslui, în sezonul 201/2013, unde a fost dorit insistent de Marius Şumudică, însă o accidentare în noiembrie 2012 i-a încurcat planurile, fiind nevoit să stea departe opt luni de terenul de joc. Pentru galbeni-verzi a jucat 19 meciuri şi a înscris de două ori şi, cu toate că, în teorie, înţelegerea cu gruparea moldavă era prevăzută până în 2016, cele două părţi s-au înţeles ca fotbalistul să plece liber de contract. 

De la minge la volan, dar pentru alţii

La echipa naţională de tineret, U21, în doi ani a făcut lucruri promiţătoare - a adunat 10 selecţii şi două goluri. La prima reprezentativă a prins doar un meci, în 2011. Una peste alta, după şapte ani petrecuţi în primul eşalon românesc, Sabrin Sburlea s-a mutat în Germania, potrivit fanatik.ro, unde lucrează ca şofer şi evoluează la o echipă de amatori a nemţilor.

Contactat de sursa citată, Sabrin Sburlea s-a declarat scârbit de fotbalul mioritic, însă a negat că ia în calcul să-şi încheie cariera aşa, fiind doar o perioadă de tranziţie. Cert e că reprezintă doar unul dintre numeroasele cazuri atinse de colapsul financiar în care se află fotbalul românesc - vorbim despre un fotbalist cu un început bun şi totuşi un aparent final abrupt.

Campioana mondială rămâne fără un veteran. Miroslav Klose şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională

Echipa naţională a Spaniei rămâne fără un fotbalist de bază. Xavi Hernández se retrage după 14 ani

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite