Noi declaraţii despre starea lui Michael Schumacher: „Sunt părţi deteriorate. Este o persoană foarte diferită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Schumacher, fost pilot de Formula 1
Michael Schumacher, fost pilot de Formula 1

Cu toate că asupra stării de sănătate a lui Michael Schumacher planează discreţia, din vreme în vreme, apar declaraţii ale apropiaţilor fostului pilot de Formula 1.

Cel mai recent, neurochirurgul Nicola Acciarri a comentat situaţia lui Michael Schumacher, punctând că marele campion trebuie să arate foarte diferit, la şase ani de la producerea tragicului accident de schi. Mai mult, acesta a „creionat” care ar putea fi schimbările vizibile ale fostului sportiv: 

„Trebuie să fiu prudent în afirmaţiile pe care le fac, pentru că nimeni nu e sigur despre diagnosticul lui, iar foarte puţine aspecte sunt dezvăluite. E clar că, dacă mă raportez la cazul campionului, la şase ani de la trauma suferită, s-a schimbat, din cauza traumei la creier suferite, dar şi din cauză că e imobilizat la pat. Organismul se deterioriează, muşchii se atrofiază, iar conformaţia corpului se modifică. (...) 

Starea în care se află necesită o atenţie medicală sporită. Schumi va lua contact cu cei apropiaţi pentru a-l menţine activ, dar va avea nevoie şi de o echipă medicală pentru a preveni traume ulterioare, pe termen lung. Mă refer la prevenirea atrofiei musculare, osteoporozei şi chiar la prevenirea afectării altor organe. Totuşi, e greu de spus care e starea sa de sănătate acum”, a punctat medicul pentru motorsport.com.

După accidentul suferit la schi, Michael Schumacher a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale şi, din luna septembrie a anului 2014, este tratat în propria locuinţă din Gland, Elveţia. Ajuns la vârsta de aproape 51 de ani, Michael Schumacher a debutat în Formula 1 la 22 de ani şi a obţinut prima sa victorie în circuit doar un an mai târziu, palmaresul său deţinând şapte titluri de campion mondial, dintre care cinci cu Ferrari - performanţă neegalată nici până în zilele noastre.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite