Messi strică derby-ul: asistenţa la Steaua – Dinamo se reduce la jumătate din cauza venirii argentinianului la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un anunţ făcut, miercuri seară, de preşedintele FRF, Mircea Sandu, îi va nemulţumi, cu siguranţă, pe suporterii celor mai mari cluburi din Liga I. Deja, antrenorul roş-albaştrilor a izbucnit.

Digi Sport, postul care va televiza derby-ul Steaua – Dinamo, programat pentru etapa a 21-a, a anunţat că meciul nu se va disputa pe „Arena Naţională“. Cea mai aşteptată confruntare din Liga I îşi va consuma un nou episod la 1 martie (ora 21.00), însă ea nu va fi găzduită de cel mai modern stadion al ţării, ci, aproape sigur, se va disputa pe arena din Ghencea.

Informaţia a fost confirmată de Mircea Sandu la Digi Sport: „Noi am încheiat un contract valabil între 1 şi 6 martie pentru Naţional Arena. Stadionul Steaua e foarte bun, iarba arată foarte bine. Nu se poate disputa Steaua - Dinamo pe Naţional Arena. Punct“.

Totuşi, şeful FRF a lăsat o portiţă deschisă: „Pot juca pe stadionul Naţional după meciul România – Argentina, care va fi la 5 martie. Iarba se reface foarte, foarte greu în această perioadă“.

Dezavantaj Steaua: 25.000 de fani, în loc de 50.000

Dacă s-ar muta în Ghencea, derby-ul va aduna maximum 25.000 de fani în tribune, ceea ce e un dezavantaj pentru formaţia pregătită de Laurenţiu Reghecampf. În calitate de gazdă, Steaua ar fi vrut să joace pe „Arena Naţională“ cu 50.000 de susţinători în spate.

Tocmai de aceea, „Reghe“ a izbucnit după ce a auzit declaraţiile date de Mircea Sandu şi a propus o soluţie.

„Accept să jucăm şi pe 28 februarie, numai să joc pe Arena Naţională, cu 50.000 de spectatori în tribună! Nu vreau să creez iar un conflict, dar eu consider că un meci Steaua - Dinamo, cel mai important din fotbalul românesc, un fel de Barcelona - Real Madrid, ar trebui să se dispute pe cel mai mare stadion din ţară. Dacă sunt alte interese şi se doreşte ca un amical cu Argentina să se joace în loc de Steaua - Dinamo, eu zic că nu e OK acest lucru. Pentru spectacol, pentru fotbal, e totuşi un minus. Pe Naţional Arena ar veni 50.000 de oameni la Steaua - Dinamo, nu ştiu câţi vor veni la un România – Argentina“, a declarat Reghecampf la Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite