Messi e chiar hotărât să plece de la Barcelona: „Clubul a devenit un circ!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi a ajuns la Barcelona de la vârsta de 12 ani
Lionel Messi a ajuns la Barcelona de la vârsta de 12 ani

Preşedintele Josep Bartomeu a dat asigurări că starul argentinian va rămâne, însă jurnaliştii care cunosc bine situaţia clubului au explicat că Leo e scârbit de ce a ajuns formaţia catalană, măcinată şi de probleme finanicare, şi e hotărât să facă pasul spre un alt campionat.

Barcelona a rezolvat chiar repede problema băncii tehnice, ajungând la o înţelegere cu selecţionerul Olandei, Ronald Koeman, pentru înlocuirea lui Quique Setien.

Doar că, la cum arată echipa în acest moment, numirea unui nou tehnician era partea simplă, fiind vorba de schimbarea unui singur om. Greul de-abia acum urmează, în condiţiile în care, după eşecurile europene de proporţii din ultimii trei ani, 0-3 cu AS Roma în 2018, 0-4 cu Liverpool în 2019 şi acum acest 2-8 catastrofal cu Bayern Munchen, e evident că lotul trebuie remanierat masiv. Mai ales că, în toate compartimentele, catalanii au nişte jucători cu vârste înaintate:

*Pique (33 de ani)

*Busquets (32 de ani)

*Vidal (33 de ani)

*Suarez (33 de ani)

*Messi (33 de ani)

Dintre aceşti jucători, singurul indispensabil e Lionel Messi. Şi tocmai el, dezamăgit de ce a ajuns Barcelona, vrea să plece. E o realitate pe care a fost nevoit s-o recunoască şi preşedintele Josep Bartomeu, printre picături. „După ce s-a întâmplat la Lisabona (n.r. - eşecul cu Bayern), n-am vorbit cu Messi, doar cu tatăl lui. Înţeleg cum trebuie să se simtă, dar viaţa merge înainte, trebuie să privim în faţă. Leo e dezamăgit şi frustrat, dar cu toţii suntem aşa şi trebuie să depăşim momentul. A fost dureros, dar trebuie să ţinem capul sus, să ne ridicăm şi să o luăm de la capătׅ“, a spus Bartomeu (foto) pentru „Marca“. 

Bartomeu

Şi pentru a-i linişti pe suporteri, l-a plasat pe starul argentinian în capul listei cu jucătorii de care clubul nu se va despărţi, în această vară: „Cine e netransferabil? Leo Messi. El ştie asta. E cel mai bun jucător din lume. În aceeaşi situaţie sunt ter Stegen, Semedo, De Jong, Lenglet, Dembele. Chiar şi Griezmann. Am vorbit cu Koeman, iar Messi e stâlpul proiectului său. Are contract până în 2021, vorbesc mult cu Leo şi cu tatăl lui. E numărul 1! Nu există niciun dubiu că proiectul lui Koeman îl va avea şi pe Messi“.

Întrebat dacă la Barcelona se încheie un ciclu, având în vedere că în lot se află câţiva jucători de bază, toţi peste 30 de ani, Bartomeu a avut grijă să nu facă vreo afirmaţie care să-l vizeze pe Messi. „Nu. Nu se încheie un ciclu, fiindcă, dacă ar fi fost aşa, Messi n-ar fi făcut parte din noul proiect. Dar chiar şi dacă vrem să vorbim despre terminarea unui ciclu, îl vom începe pe următorul cu liderul precedentului ciclu, care e Messi. Eu cred că Messi a creat o eră la Barcelona. E era lui Messi. Şi, în interiorul acestei ere, sunt mai multe cicluri. Aşa că, da, de fapt, sunt de acord că se încheie un ciclu şi începe altul, dar în interiorul erei Messi“.

Jurnaliştii insistă: „Foarte probabil, va pleca!“

Chiar dacă prin ieşirea sa publică, Bartomeu a încercat să calmeze apele, dând asigurări că Messi va rămâne, situaţia nu e rezolvată nicidecum. 

Reputatul jurnalist Marcelo Bechler a fost cel care a anunţat, în premieră, că argentinianul va pleca, încă din această vară. Bechler a fost ziaristul care a oferit, în exclusivitate, şi ştirea transferului lui Neymar la PSG, în 2017. De aceea, articolul lui despre iminenta plecare a lui Messi de la Barcelona, publicat în „Esporte Interativo“, a făcut înconjurul lumii.

Contactat de ziarişti din alte ţări, Bechler a explicat situaţia lui Messi la formaţia catalană. „Messi a început să se gândească tot mai mult că, făcând pasul plecării, poate câştiga şi fără Barcelona. E foarte supărat pe conducerea clubului şi vrea să plece acum. Iar şefii Barcelonei sunt pesimişti, fiindcă nu-i pot oferi imediat un proiect solid pentru a-l determina să rămână. Foarte probabil, dacă Messi va găsi acest proiect în altă parte, va pleca. E clar că, în actuala situaţie economică, nimeni nu va plăti clauza de reziliere, de 700 de milioane de euro. Dar Barcelona nu se va crampona de această clauză, dacă Messi vrea să plece, fiindcă nu-l vor la echipă, dacă e nefericit. După tot ce a făcut Messi pentru Barcelona, nu vor să-l ţină aici prizonier“, a explicat Bechler, pentru „Bleacher Report“.

„Messi nu e dispus să irosească încă un an“

Un alt jurnalist, Andy West, comentator la LaLigaTV şi autorul unei cărţi despre Messi a comentat şi el situaţia argentinianului. „E de înţeles dacă vrea să plece de acum de la Barcelona. Clubul a devenit un circ. Messi ştie asta şi crede că avertismentele lui repetate au fost ignorate de conducere. Având în vedere media ridicată de vârstă a echipei şi situaţia financiară precară de la Bacelona, e greu de crezut că echipa poate câştiga vreun trofeu major, în noul sezon. Iar Messi, care mai are doar câteva sezoane în faţa sa, nu vrea să irosească încă un an“, a explicat West.

Trei cluburi îl vor, din motive diferite

Presa internaţională a dezvăluit că, în acest moment, de Messi sunt interesate trei formaţii, fiecare dintr-un motiv precis.

Guardiola

Prima e Manchester City, unde antrenează Josep Guardiola (foto), tehnicianul cu care Leo a colaborat cel mai bine, cât timp amândoi au fost la Barcelona. În plus, la City, Messi ar juca alături de prietenul său din copilărie, Kun Aguero.

Apoi, se vorbeşte de interesul celor de la PSG. Finanţatorul Nasser Al-Khelaifi visează să formeze un trident ofensiv de vis, aducându-l pe Messi lângă Neymar şi Mbappe. Şi e capabil de efortul financiar necesar, în condiţiile în care a plătit 222 de milioane de euro, când l-a luat pe Neymar, tot de la Barcelona.

În fine, şi Inter Milano e interesată de serviciile argentinianului. Sosirea acestuia în Serie A ar fi şi o lovitură de marketing, care ar creşte cota campionatului italian. Iar asta pentru că fanii fotbalului vor asista din nou la un duel de la distanţă, între Cristiano Ronaldo (Juventus) şi Messi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite