Jaqueline Cristian, învinsă în prima ei finală WTA din carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaqueline Cristian / FOTO gsp.ro
Jaqueline Cristian / FOTO gsp.ro

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a fost învinsă vineri seara, în finala turneului de tenis de la Linz, de americanca Alison Riske (73 WTA), informează digisport.ro. Pentru sportiva română de 23 de ani, aflată pe locul 100 WTA, a fost prima finală într-un turneu din circuitul profesionist. Ea va urca pe locul 73.

Jaqueline Cristian a fost învinsă în trei seturi, cu 6-2, 2-6, 7-5, după două ore şi 27 de minute, în faţa mult mai expermentatei sale adversare, în vârstă de 31 de ani.

Jucând mult mai dezinvolt, în ciuda faptului că a pierdut primul serviciu, Cristian a făcut un prim set aproape perfect, de la 2-2 reuşind 4 game-uri consecutive, inclusiv un break la zero.

 După ce cele două şi-au câştigat serviciul, la 5-5, Cristian a servit slab, a făcut şi o dublă greşeală şi a cedat game-ul, dând şansa americancei să servească pentru titlu.

Aceasta şi-a valorificat apoi serviciul, chiar dacă a început game-ul cu o dublă greşeală.

După acest rezultat, Jaquelin Cristian va urca până pe locul 73 în clasamentul mondial, cel mai bun loc din carieră, după ce la începutul anului ocupa locul 167.

De remarcat că românca a ajuns în finală din postura de lucky looser, după ce adversara sa din ultimul tur al calificărilor, Lesia Tsurenko, a fost nevoită să se retragă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite