Guvernul Ponta, darnic cu COSR, care va avea bugetul triplat în 2015. Ce aşteptări are Alin Petrache de la JO de la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Petrache atrage fonduri FOTO Mediafax
Alin Petrache atrage fonduri FOTO Mediafax

Relaţia de prietenie dintre Victor Ponta şi Alin Petrache, şeful COSR, s-a repercutat pozitiv asupra forului olimpic român, care va avea un buget de trei ori mai mare în 2015 faţă de 2014.

Guvernul României a realizat în luna decembrie bugetul naţional pentru 2015. O parte însemnată din acest buget va fi destinată COSR-ului. Instituţia care guvernează olimpismul românesc va beneficia anul viitor de o sumă triplă faţă de 2014, adică 3 de milioane de lei. 

"Pentru prima dată în istoria forului, bugetul a fost triplat. Am primit aproape 30 de milioane de lei pentru 2015. Poate a contat un pic că sunt un apropiat al premierului Victor Ponta. Dar banii i-am primit pe proiecte, nu pe vorbe", a spus Alin Petrache, şeful COSR, pentru gsp.ro.

Deşi mai e mai bine de un an şi jumătate până la JO 2016, preşedintele olimpismului românesc se gândeşte deja la Olimpiada de la Rio, de la care are aşteptări îndrăzneţe: "Eu cred că vom califica 100 de sportivi, care vor putea aduce şase-opt medalii. Federaţiile şi-au asumat 10-14 medalii. Să nu uităm că la fiecare Olimpiadă a existat cel puţin o surpriză! A fost o medalie cucerită de un sportiv la care nimeni nu s-a aşteptat, cum au fost cazul Constantinei Diţă la Beijing 2008 şi al lui Alin Moldoveanu la Londra 2012", a mai precizat Petrache, care crede, de asemenea, că Sandra Izbaşa va face parte din delegaţia României pentru Rio.

"Din ce ştiu eu, Sandra va reveni la lot. Şi va fi important pentru gimnastică, pentru noi toţi. Domnul Bellu şi doamna Bitang sunt şi ei la muncă. Am avut mai multe discuţii cu ei, am schimbat multe lucruri la Izvorani, acolo vor rămâne cu pregătirea lotului feminin de gimnastică", a conchis şeful COSR.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite