Steaua a învins-o pe Astra Giurgiu, în semifinalele Cupei Ligii. Grégory Tadé a dat gol, dar a fost şi protagonistul unor faze de cascadorii râsului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua Bucureşti a învins, pe teren propriu, la Piteşti, cu scorul de 1-0, formaţia Astra Giurgiu, în prima manşă a semifinalelor Cupei Ligii, la revenirea lui Marius Şumudică pe banca tehnică a oaspeţilor, după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea pentru pariuri de la şase la două luni, sancţiune care va intra în vigoare la 8 iunie.

Trofeul Cupei Ligii are doar o importanţă simbolică, în condiţiile în care câştigătoarea nu va beneficia de un loc în preliminariile Ligii Europa, însă câştigătoarea competiţiei va încasa un cec deloc neglijabil, în valoare de 400.000 de euro, cu 135.000 de euro mai mult faţă de sezonul trecut. Cu toate acestea, atât Laurenţiu Reghecampf, care a şi anunţat de altfel că nu-l interesează foarte mult această competiţie, cât şi Marius Şumudică, au decis să abordeze acest meci cu rezervele. Spectacolul a lipsit, spectatorii probabil că s-au plictisit, iar Steaua s-a impus până la urmă cu 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat de renegatul Grégory Tadé, care a fost totodată şi protagonistul unor faze demne de cascadorii râsului.

Steaua Bucureşti: Cojocaru - Râpă, Papp, Carp, Momcilovic - Bourceanu, Muniru (Tamaş 80) - Popa, Gebhart (Enache 46), Popadiuc (Kharja 62) - Tade. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Astra Giurgiu: Gavrilaş - Scarlatache (Queiros 67), Oros, Dandea, J.Morais - Boubacar (Teixeira 33), Lovin - Ioniţă (Boudjemaa 67), Boldrin, De Amorim - Florea. Antrenor: Marius Şumudică

Cupa Ligii s-a disputat mai mult în anonimat

Deşi multă lume probabil nu-şi mai aminteşte, Cupa Ligii se află de fapt la a patra ediţie. În afara ediţiei din sezonul trecut, câştigate de Steaua, care a învins categoric Pandurii Târgu-Jiu în finală, scor 3-0, competiţia s-a mai disputat în 1998 şi 2000, după care a fost abandonată. Toate meciurile s-au jucat atunci la finalul lunii mai, întrucât Divizia A se încheiase mai devreme, pentru ca echipa naţională să aibă timp să se pregătească în linişte pentru Campionatul Mondial din Franţa, în 1998, respectiv pentru Euro 2000, turneu desfăşurat în Belgia şi Olanda. În 1998 s-a impus FCM Bacău, care a câştigat finala cu „U” Cluj disputată pe stadionul „Rocar”, iar în 2000 competiţia a fost câştigată de Gloria Bistriţa, care a învins-o în finală pe aceeaşi FCM Bacău, pe arena „Cotroceni”. Pentru că unele echipe au tratat competiţia cu sictir, s-a ajuns ca în ediţia din 2000 Dinamo să învingă Steaua cu un neverosimil 7-0, aceasta fiind şi cea mai mare diferenţă de scor înregistrată până acum în cadrul competiţiei.

Ce se întâmplă în alte ţări

Cupa Ligii reprezintă este o adevărată tradiţie în ţările din vestul Europei. În Anglia, competiţia se desfăşoară încă din 1960, iar câştigătoarea obţine în jur de 120.000 de euro, plus un loc în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, performanţă care mai generează încă 140.000 de euro. În Franţa, premiile sunt de-a dreptul fabuloase, câştigătoarea competiţiei înfiinţate în 1994 primind 1,72 milioane de euro, iar învinsa 1,09 milioane.

Concordia – Dinamo, a doua semifinală

Concordia Chiajna s-a dovedit a fi surpriza plăcută din actuala ediţie a Cupei Ligii, competiţie în care a ajuns până în semifinale, stabilind cea mai bună performanţă din istoria clubului. În această fază, ilfovenii o vor întâlni mâine, de la ora 18.00, pe Dinamo.

Returul semifinalelor va avea loc pe 5 şi 6 aprilie, iar finala este programată pe 11 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite