Ce spune Gică Popescu despre o bătălie cu Anghel Iordănescu pentru preşedinţia FRF şi cine sunt posibilii contracandidaţi ai „Baciului“. Primul îşi depune luni candidatura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Popescu FOTO Adevărul

Gică Popescu se simte „încolţit“ de adversari. Tot mai multe voci se ridică împotriva „Baciului“, care nu mai e sigur că va câştiga şefia Federaţiei Române de Fotbal. Popescu şi-a expus părerea, pentru „Adevărul“, după ce a fost atacat „la baionetă“ în ultimele zile, din toate părţile.

Programate iniţial în vara lui 2014, apoi devansate pentru primăvara lui 2014, şi mai nou în ianuarie, alegerile FRF intră uşor-uşor în linie dreaptă. 

Pe lângă Gică Popescu, luni îşi va prezenta oficial candidatura şi Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, însă şi câteva nume grele se pregătesc să intre în horă. 

Chiar dacă suntem campioni europeni la minifotbal, Burleanu nu pare a fi candidatul care să-i pună probleme „Baciului“. 

Un Adrian Porumboiu sau chiar Anghel Iordănescu ar înclina altfel balanţa. 

Primul, susţinut de destui oameni din fotbal, a recunoscut deschis că se gândeşte la posibilitatea de a candida, dar a lansat şi o candidatură „bombă“. 

„După părerea mea, Anghel Iordănescu în fruntea FRF este o variantă excelentă. Mai bună decât Popescu. Iar dacă Iordănescu participă la alegeri, eu nu-mi mai depun candidatura“, a spus Adrian Porumboiu. 

„Iordănescu nu va candida împotriva mea“

Deşi n-a făcut vreo nominalizare, „Baciul“ a declarat că ştie că i se pregătesc doi contracandidaţi importanţi, din lumea fotbalului. Popescu e sigur însă că nu se va lupta cu „Tata Puiu“, cel care i-a fost antrenor atât lui cât şi „Generaţiei de Aur“.

„Nu cred că domnul Iordănescu va candida împotriva mea. Am discutat personal cu dânsul, el va face parte din echipa noastră. Avem practic o înţelegere, iar la cum îl ştiu eu, drept un om de cuvânt, nu va candida. Vă spun sigur. Ştiu că vor intra în luptă doi oameni din fotbal importanţi, dar niciunul nu e Iordănescu. O să vedeţi la momentul potrivit, nu pot să spun mai multe acum. Dar, cred că oricine care intră în această cursă, indiferent de numele său, are o susţinere în spate, nişte posibilităţi, nişte calcule“, a declarat Gică Popescu, pentru „Adevărul“. 

Vasile Avram, susţinut de AJF-uri

Un posibil nume-surpriză la alegerile pentru preşedinţia FRF este cel al lui Vasile Avram, fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Avram este susţinut de Ioan Niculae, patronul Astrei, şi se bucură de sprijinul „fotbalului mic“. Angajat acum al clubului din Giurgiu, dar şi preşedinte la Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti, Avram ar miza pe voturile omologilor săi de la AJF-uri (Asociaţii Judeţene de Fotbal) şi susţinerea celui mai bogat român, Ioan Niculae. 

Lupescu are „îndoieli“

Gică Popescu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia FRF în urmă cu trei luni. Are în spate o echipă puternică, formată din alţi componenţi ai „Generaţiei de Aur“, (Hagi, Dumitrescu şi Stelea), plus sprijinul necondiţionat din partea lui Mircea Sandu. 

Totuşi, pe lângă bătăile de cap date de „Dosarul Transferurilor“ şi alte probleme mai vechi, candidatura „Baciului“ e atacată tocmai din cauza apropierii de actualele structuri ale FRF. De altfel, Popescu a şi anunţat că nu va schimba o parte din staff, iar acest lucru a acţionat ca un bumerang la adresa fostului internaţional. 

„Popescu şef la FRF înseamnă doar continuarea sistemului actual. Este un personaj care este implicat într-un dublu faliment, Chindia şi academia sa de fotbal. El mai este implicat şi în <Dosarul Transferurilor> pentru evaziune fiscală, faptă pe care Victor Ponta o consideră crimă“, a spus Răzvan Burleanu, la Radio GSP. 

Chiar şi foşti coechipieri, precum Ionuţ Lupescu, îl contestă pe Gică Popescu. „Îi doresc mult succes, dar am îndoieli că va reuşi. Am rezerve asupra felului în care vede el administraţia“, a declarat Lupescu, pentru „Gazeta Sporturilor“.

„Nu-mi place să văd că toată lumea care-şi depune candidatura îl atacă pe Popescu. <Hai să-l atacăm pe Popescu> pare programul lor, nu vin cu altceva. Nu văd idei, strategii, ci doar atacuri la Popescu. Aşa vor să salveze ei fotbalul românesc?“, s-a întrebat „Baciul“, într-o declaraţie pentru „Adevărul“. 

Contracandidaţii lui Gică Popescu

Sigur

Răzvan Burleanu (29 de ani) - preşedinte Federaţia Română de Minifotbal, fiul lui Gheorghe Burleanu, fost jucător de la FCM Bacău. Are şanse infime, deşi susţine că „vine cu două companii mari decise să investească în fotbalul românesc, dintre care un fost sponsor FRF care nu a mai vrut să se asocieze cu cei de acum“. Luni îşi depune oficial candidatura

Posibili

Vasile Avram (58 de ani) - fost preşedinte al CCA, achitat în Dosarul „Mită pentru Arbitri“. Este angajat al Astrei, echipă patronată de Ioan Niculae, care nu-l agreează pe Gică Popescu

Adrian Porumboiu (63 de ani) - finanţator FC Vaslui şi om de afaceri. Pare un rival puternic pentru Popescu. Nu-l vrea pe „Baci“ la FRF şi pentru că acesta ar urma să-l numească în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) pe Ion Crăciunescu, un vechi rival de-al său

Florin Prunea (45 de ani) – fost oficial FRF, achitat şi el în Dosarul „Mită pentru Arbitri“, care ar vrea să revină la instituţia unde a ocupat funcţia de director al Departamentului de Relaţii Internaţionale până în momentul izbucniri acelui scandal. „Intenţionez să candidez la preşedinţia FRF, dar nu am luat încă o decizie definitivă“, a spus recent Prunea

Constantin Iacob (43 de ani) - Un alt mare outsider, dar, după modelul „Gino la LPF“ orice e posibil. A dispărut din fotbal în ultimii ani, dar la alegerile din 2010 s-a bătut cu Mircea Sandu (a pierdut la voturi cu scorul de 92 la 67). Se laudă „prin târg“ cu apropierea de Victor Ponta

Citeşte şi 

Mircea Sandu pleacă mai devreme de la şefia FRF. Alegerile pentru un nou preşedinte au fost devansate

Gică Popescu are un contracandidat la funcţie de preşedinte al FRF. Luni îşi anunţă programul de guvernanţă

Plecarea lui Victor Piţurcă prinde contur: „Dacă vine Gică Popescu la FRF, atunci selecţionerul va fi schimbat“. Din ce categorie va fi ales noul antrenor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite