Emma Răducanu, în faţa unui moment uriaş la US Open: Verdictul legendarului Boris Becker

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raducanu

La doar 18 ani, puştoaica-minune din lumea tenisului va evolua, diseară (după ora 21.00, Eurosport) pe „Arthur Ashe“, pentru un loc în sferturile de la US Open.

Emma Răducanu face furori, la prima ei participare la US Open, după cum „Adevărul“ a arătat aici cu cifre. 

Iar acum, când nume grele ale circuitului feminin, în frunte cu Barty (1 WTA), Osaka (3 WTA), Muguruza (10 WTA) sau Halep (13 WTA) au părăsit deja Grand Slam-ul găzduit de New York, britanica născută dintr-un tată român şi o mamă chinezoaică se pregăteşte să atace sferturile! 

Înaintea duelului din această seară, cu Shelby Rogers (SUA, 28 de ani, 43 WTA) - care a scos-o pe Barty (1 WTA) în turul precedent după un meci fabulos - legendarul Boris Becker a vorbit pentru Eurosport despre potenţialul uriaş pe care îl are Emma Răducanu. Neamţul de 53 de ani, cu şase titluri de Grand Slam în palmares, a mers atât de departe, încât a spus, răspicat, că Emma poate câştiga inclusiv US Open 2021!

Becker

Ce a spus Boris Becker?

*N-a durat mult până Emma Răducanu a demonstrat că Wimbledon n-a fost o întâmplare (n.r. - a atins optimile) şi că e, într-adevăr, capabilă de lucruri măreţe în circuit. 

*Când juca pe iarbă, am observat cu toţii cât de puţine puncte slabe are în joc, iar acum continuă să demonstreze asta pe hard. E şi o persoană foarte carismatică. Pare că se distrează mereu pe teren.

*Poate că are mai puţină experienţă decât adversarele ei, dar asta poate reprezenta un avantaj psihologic. E un sentiment plăcut să ştii că eşti tânăr, în putere, nu te-ai dezamăgit pe tine, nici pe alţii, eşti în poziţia ideală. Am fost puţin îngrijorat când a ales să nu continue cu un antrenor atât de experimentat, precum Nigel Sears după Wimbledon, dar ea şi tatăl ei par că ştiu ce fac.

*Acum lucrează cu Andrew Ricardson şi se pare că fac o treabă grozavă împreună. Îmi place la Emma că joacă în proprii ei termeni. Doar jucătorii foarte buni reuşesc asta, se gândesc la ei în primul rând şi nu-şi fac griji de ce plan de bătaie are adversarul. Emma joacă cu mult curaj, ea dictează jocul, adversarele o ştiu de frică deja.

*Ce se poate întâmpla în a doua săptămână de concurs? Răspunsul e orice. În tenisul feminin, oricine ajunge în a doua săptămână se gândeşte să câştige titlul, ceea ce în privinţa tenisului masculin nu e posibil. Naomi Osaka şi Ash Barty au ieşit rapid, au fost mari surprize, dar au rămas încă multe jucătoare foarte bune, cu experienţă.

*Nu vreau să creez aşteptări deşarte, dar niciuna dintre adversarele ei nu se va bucura la gândul că o va înfrunta pe ea (n.r. - Emma Răducanu), o jucătoare care îşi îmbunătăţeşte jocul rapid şi care are tot viitorul în faţă. E posibil orice, dacă joacă cu la fel de puţină presiune şi continuă să se distreze, poate chiar să câştige. La fete, totul e posibil!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite