Cristi Balaj nu e impresionat de „spray-ul minune“ folosit de arbitri la CM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spray-ul folosit de arbitri la CM 2014. FOTO: Reuters
Spray-ul folosit de arbitri la CM 2014. FOTO: Reuters

Folosit de câţiva ani în diverse campionate din America de Sud, spray-ul cu spumă folosit de arbitri la loviturile libere a intrat în atenţia lumii după ce a fost folosit, în premieră, la un turneu final. Cristi Balaj, unul dintre cei mai buni arbitri români, nu crede că introducerea acestui spray ar fi oportună fotbalului din Liga I.

„Pentru respectarea distantei la care stă zidul, un arbitru care ştie să se impună nu are nevoie de spray. În momentul în care pui un gard în faţa jucătorilor, gardul are autoritate, nu arbitrul! Ca să facem diferenţa între arbitrii cu personalitate care sunt respectaţi, şi ceilalti, această distanţa ajută foarte mult! Dacă avem spray-ul sîntem egali toţi şi nu mai putem vorbi despre autoritate. Nu folosim spray-ul în campionatul românesc. Poziţia mingii e usor de controlat: o aşezi şi cu coada ochiului verifici să rămână acolo. În plus la capitolul comunicare colegii mei şi cu mine stăm foarte bine şi, în timp ce eu măsor distanţa un coleg urmăreşte dacă mingea e mutată şi mă avertizează“, a spus Balaj, pentru site-ul emm.ro, citat de Gsp. 

La CM 2014, arbitrii au primit spray-uri cu o substanţă specială, pe care o aplică pe teren, în jurul balonului, la loviturile libere periculoase. Aceştia trasează apoi o linie la 9 metri distanţă, pentru a păstra zidul la distanţa regulamentară. 

E o metodă folosită de câţiva ani în campionatele din Brazilia şi Argentina. Substanţa respectivă, un fel de spumă, dispare de pe teren după un minut şi nici nu are efecte nocive asupra gazonului

Citeşte pe adevarul.ro ştirile despre CM 2014

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite