Costică Ştefănescu a refuzat să execute un blat comandat de Dumitru Dragomir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir

Costică Ştefănescu a fost un om, un jucător şi un antrenor onest. O dovedeşte şi un episod petrecut în 1989, pe când antrena FC Braşov.

Cu câteva luni înainte fusese chemat la Bucureşti pentru a-şi da acceptul de a antrena Victoria, echipa miliţiei, unde preşedinte era Dumitru Dragomir. Mitică era un apropiat al lui Ştefănescu, că doar el îl adusese de la Craiova sub Tâmpa, oferindu-i la instalare 250.000 de lei. Ştefănescu era pregătit pentru Victoria, însă Florin Halagian a reuşit să califice echipa în Cupa UEFA, la finalul sezonului 1988-1989 şi n-a mai putut fi dat afară.

„Eu fusesem trecut pe ştat separat al clubului, mă făcuseră şi căpitan de miliţie, dar nu mai era niciun motiv să-l înlăture pe Halagian, aşa că am rămas la Braşov. Şi în etapa a doua a venit Victoria, iar Mitică Dragomir mi-a cerut să trântesc meciul, în virtutea relaţiei noastre. N-am vrut să abdic de la principiile mele, aşa că am câştigat cu 1-0, chiar dacă era vorba despre echipa miliţiei. Ca răzbunare, imediat după Revoluţie, Dragomir a declarat că am fost securist, dar nici vorbă de aşa ceva”, a povestit Costică Ştefănescu în cartea „Frumoşii nebuni ai Craiovei Maxima”.

7 echipe din Liga I a pregătit Ştefănescu: FC Braşov, Steaua, FCM Bacău, Poli Timişoara, Astra, CSM Reşiţa şi Universitatea Craiova 

Citiţi mai multe despre moartea lui Costică Ştefănescu:

FOTO Costică Ştefănescu, fostul mare fotbalist al Universităţii Craiova, s-a sinucis la Spitalul Militar din Bucureşti

Costică Ştefănescu (62 de ani), fostul mare fotbalist al Universtităţii Craiova, s-a sinucis marţi după-amiază la Spitalul Militar din Bucureşti. Acesta s-a aruncat de la balconul salonului unde era spitalizat. Ştefănescu suferea de cancer, iar durerile provocate de boală deveniseră insuportabile.

Crescut de Steaua, consacrat la Universitatea Craiova şi retras de la FC Braşov. Povestea celui mai bun libero din fotbalul românesc

Se spune că fotbalul românesc a avut trei mari libero, Apolzan, Ştefănescu şi Belodedici, însă fostul căpitan al "Craiovei Maxima" a redefinit noţiunea de şef al defensivei.

S-a stins o legendă: Costică Ştefănescu

Costică Ştefănescu, în vârstă de 62 de ani, care era internat la Spitalul Militar din Bucureşti din cauza unui cancer pulmonar, s-a aruncat de la balconul rezervei unde era spitalizat, nemaiputând suporta durerile provocate de boala de care suferea.

Averea lăsată de Costică Ştefănescu, estimată la 4.500.000 de euro

Costică Ştefănescu a lăsat în urmă o avere de 4.500.000 de euro.  Fotbalistul a investit împreună cu soţia sa suma de 1.800.000 de euro în două hoteluri situate în staţiunea Eforie Nord.

Fratele lui Costică Ştefănescu face lumină: „S-a sinucis! Ne-a scris tuturor că ne iubeşte şi ne-a rugat să-l iertăm“

Moartea lui Costică Ştefănescu este privită de o parte din familie drept accident, în timp ce cealaltă ia în calcul varianta sinuciderii.

Ştefănescu, fotbalistul cu valiză-diplomat

Când ştirea morţii lui Costică Ştefănescu a făcut ţăndări liniştea oraşului toropit de căldură, un tânăr îmbrăcat într-un tricou albastru al Universităţii Craiova a fugit la Spitalul Militar ca să aprindă două candele pe trotuar.

FOTO Sinuciderea lui Costică Ştefănescu, între goana după audienţă şi tragedia fără glorie a dispariţiei unei legende

 Marţi. 20 august. Afară sunt peste 30 de grade, deşi e trecut de ora 18.00. O burtieră galbenă ale cărei margini ies întotdeauna din suprafaţa ecranului anunţă: „Costică Ştefănescu a murit”.

FOTO Trupul fostului fotbalist Costică Ştefănescu, decedat marţi, a fost adus la stadionul "Ion Oblemenco"

Sicriul cu trupul fostei glorii a Ştiinţei a ajuns aseară, la miezul nopţii, la Craiova, unde va fi înmormântat sâmbătă. Cheltuielile vor fi suportate de autorităţi, pentru că Ştefănescu era cetăţean de onoare al oraşului.

Soţia lui Costică Ştefănescu infirmă varianta sinuciderii. Ce s-a întâmplat de fapt cu fostul mare internaţional român

"Costică Ştefănescu s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 6 al Spitalului Militar". Aşa a sunat ştirea care a cutremurat România marţi seara

Cătălin Striblea: Fotbaliştii pe care ţi-i arată tata

„«Stai, mă, şi tu într-un loc şi uită-te la televizor! Uite-l pe Ştefănescu. Mare fotbalist!» Atenţionarea tatei e probabil prima mea amintire palpabilă despre fotbal”, scrie Cătălin Striblea, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite