„Adevărul“ a aflat cum vrea să iasă Gigi Becali din închisoare: avocaţii lui s-au gândit la un motiv pentru care să ceară graţierea latifundiarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Finanţatorul Stelei e de patru zile după gratii, iar în această perioadă, echipa lui de avocaţi a muncit de zor. Obiectivul: clientul lor să iasă cât mai repede din închisoare.

Pe lângă o cerere trimisă la CEDO, avocaţii lui Gigi Becali iau în calcul să ceară şi graţierea acestuia la preşedintele Traian Băsescu. Numai că aici apar două probleme.

Apropiaţii nu sunt de acord

În primul rând, nu toţi apropiaţii lui Gigi sunt de acord cu acest demers. „Ce e aia graţierea? Gigi să fie demn! Să nu ceară clemenţă din orice parte. Cel puţin eu nu sunt de acord cu graţierea. Dacă îmi dau şi 20 de ani, nu cer două zile de clemenţă. Dacă justiţia a crezut că am greşit, plătesc şi cu asta basta. Gigi să aibă linişte acolo, să-şi adune gândurile“, a spus Ioan Becali. 

Asta în ciuda faptului că, imediat după ce a aflat că a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, Gigi a spus răspicat că îi va cere lui Traian Băsescu să-l graţieze. „Dacă se poate aşa, atunci de ce să nu încerc? Nu e nicio ruşine“, a spus latifundiarul.

Sursele „Adevărul“ susţin că, între timp, nici Gigi nu mai e aşa de convins dacă merită să se folosească de acest demers. „Când a zis că îi va cere lui Băsescu graţierea, intrase în panică. Acum, e mai calm, iar mulţi oameni i-au transmis să nu apeleze la Băsescu“, ne-a declarat un apropiat al clanului Becali.

Motivarea: e singurul susţinător al familiei

Totuşi, în cazul în care se va cere graţierea latifundiarului, această cerere trebuie să fie însoţită şi de o motivare. Aici, avocaţii au găsit deja soluţia: ei vor solicita eliberarea clientului lor pe motiv că e singurul susţinător al familiei sale. 

Deocamdată n-au făcut niciun demers

Gigi Becali s-a predat, luni seară, însă, până în acest moment, avocaţii săi n-au făcut niciun demers oficial pentru eliberarea lui înainte de termen. Deocamdată, aşa ceva e imposibil.

Avocaţii aşteaptă să primească motivarea oficială pentru condamnarea lui Gigi Becali din partea Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Apoi, vor pune în aplicare strategiile lor, în speranţa că patronul Stelei va ieşi din închisoare înainte de termen.

CITEŞTE ŞI:

*Un SMS l-a lăsat fără cuvinte pe Mihai Stoică : mesajul tulburător al lui Mihai Neşu pentru Gigi Becali

*VIDEO Bun creştin la televizor, sălbatic în cazino: o fostă angajată a dezvăluit episoade şocante despre comportamentul lui Gigi Becali

*Miron Cozma, fost deţinut la Jilava, a dezvăluit ce îl aşteaptă pe Gigi Becali: „Gândaci, şobolani şi apă toxică“

*Ce a înţeles Giovanni Becali, după ce vărul lui a ajuns după gratii: „Decât sănătos şi sărac, mai bine la puşcărie“

*Steliştii l-au „învins“ pe Gigi Becali: presaţi de fani, oficialii clubului au fost nevoiţi să renunţe la o decizie aberantă

*VIDEO Despre fenomenul Becali: „Marea nenorocire e că n-a făcut şcoala la timp“

*„Balada lui Gigi Becali“. Condamnarea la închisoare a finanţatorului echipei Steaua a dat naştere unui pamflet

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite