Ştefan Radu e „stingher” la naţională din cauza lui Victor Piţurcă. Cum l-a exclus selecţionerul pe fundaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
stefan radu foto facebook

Fundaşul lui Lazio, care intenţionează să nu mai joace pentru România, a fost exclus din lot în precedentul mandat al selecţionerului.

Într-o perioadă în care atmosfera la echipa naţională este departe de a fi bună, fundaşul Radu Ştefan e pregătit să arunce „bomba”: vrea să se concentreze la meciurile echipei de club şi nu va mai răspunde convocărilor. „El va trimite o hârtie la Federaţie în acest sens. Mai are 4 ani de contract cu Lazio, soţia lui este gravidă şi îi va dărui doi gemeni, iar Radu vrea să fie barosan la echipa de club. Mi-a spus că se simte stingher la naţională, că nu-şi găseşte locul. N-ar fi venit nici acum, dar l-a împins fratele meu de la spate”, a dezvăluit Ioan Becali, cel care, în 2008, a perfectat transferul lui Radu, de la Dinamo la Lazio, pentru 5.5 milioane de euro.
Incident cu Iovan
Decizia lui Radu Ştefan de a spune pas naţionalei, la numai 26 de ani, n-ar fi un capăt de ţară, ţinând cont că în palmaresul său figurează doar 14 meciuri sub tricolor, dar stinghereala despre care vorbeşte Ioan Becali îşi are rădăcinile într-un conflict pe care fotbalistul l-a avut cu selecţionerul în 2008 şi în urma căruia a fost exclus de la naţională. S-a întâmplat la primele meciuri după Campionatul European din Austria şi Elveţia, unde Radu Ştefan a fost în lot, dar n-a bifat niciun minut.

Piţurcă l-a introdus titular în meciul cu Lituania, scor 0-3 la Cluj, încercând să suplinească absenţa lui Raţ, care era accidentat. Fotbalistul a jucat în nota echipei, adică slab, iar la jocul peste câteva zile, din Feroe, a dispărut din primul 11, unde a a părut Mihăiţă Neşu. Piţi a anunţat că nu va mai conta pe serviciile lui, cel puţin o perioadă, deoarece acesta ar fi avut un conflict cu secundul său Ştefan Iovan.

De fapt, acestuia din urmă i s-ar fi părut că fotbalistul ar fi tratat cu superficialitate un exerciţiu la antrenamente şi i s-a plâns lui Piţurcă, selecţionerul dorind să ia o măsură radicală în lot, după înfrângerea ruşinoasă din faţa Lituaniei, care a compromis încă din start şansele de calificare la Mondialul din 2010. Aşa s-a trezit Radu Ştefan, la 22 de ani, exclus din cărţile naţionalei, după ce jucase 9 meciuri pentru tricolori şi nu ratase nicio convocare din noiembrie 2006 până în septembrie 2008. Şi tot de atunci i s-a luat de echipa naţională, chiar dacă anul următor Piţurcă a fost destituit şi teoretic lui i s-au deschis din nou porţile pentru echipa naţională.
A revenit în 2011
Noul selecţioner, Răzvan Lucescu, a avut însă alte planuri de lot, Radu Ştefan s-a tot accidentat în perioada meciurilor, zvonindu-se chiar că s-ar da lovit ca să nu vină la naţională, drept pentru care revenirea lui la lot nu s-a produs decât târziu, în 2011. A răspuns convocării la primul meci din noul mandat al lui Piţurcă, semn că n-a purtat ranchiună pentru conflictul din 2008, şi a fost titular într-un amical cu San Marino. Apoi a mai prins 3 amicale, cu Grecia, Belgia şi Australia (unul singur ca titular), şi meciul cu Ungaria, de la Budapesta. În total 14 partide, în 7 ani, fapt care l-a determinat să se considere incompatibil cu echipa naţională.


Meciurile lui Radu Ştefan la echipa naţională

2013 Australia, Ungaria
2012 Belgia
2011 San Marino, Grecia
2008 Israel, Muntenegru, Lituania
2007  Moldova, Olanda, Luxemburg, Turcia, Germania
2006 Spania
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite