Cazul Emiliano Sala - 17 milioane de euro pentru un jucător de fotbal mort. „The Sun“ a dezvăluit cât va pierde Cardiff după moartea argentinianului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: GettyImages
FOTO: GettyImages

Nantes le-a transmis celor de la Cardiff că va declanşa procedurile legale, dacă prima tranşă în contul transferului argentinianului Emiliano Sala nu va fi plătită în zece zile.

Totul până la bani! Aceasta e cea mai importantă lege nescrisă care guvernează această lume, iar cine se îndoieşte de acest lucru ar trebui să urmărească desfăşurarea cazului Emiliano Sala.

Golgheterul argentinian al celor de la Nantes a fost transferat, în această iarnă, la Cardiff, însă n-a apucat să şi joace pentru clubul din Premier League, după ce avionul care îl transporta în Ţara Galilor a ajuns pe fundul Canalului Mânecii. O tragedie care cu greu poate fi descrisă în cuvinte, dar una care e deja istorie pentru oficialii celor de la Nantes. De acum, preocuparea lor cea mai mare e ca banii să fie plătiţi, integral, de Cardiff!

Prima tranşă, undeva între cinci şi şase milioane de euro, ar fi trebuit să ajungă în contul clubului francez la data de 26 ianuarie. Cum Cardiff n-a virat banii, francezii au trecut la treabă: miercuri, i-au înştiinţat pe galezi că, dacă banii nu vor fi plătiţi în zece zile, îi vor reclama la FIFA!

Potrivit presei britanice, surse din cadrul clubului Cardiff au dat asigurări că îşi vor respecta angajamentul, în totalitate, faţă de Nantes, însă, deocamdată, sunt preocupaţi de familia jucătorului decedat şi intenţionează să plătească banii doar după ce ancheta va stabili cauzele accidentului aviatic. Mai ales că există informaţii potrivit cărora avionul Piper Malibu, construit în 1984 şi dotat cu un singur motor, a avut trei tentative eşuate de a decola înaintea zborului în care pilotul Dave Ibbotson şi atacantul Emiliano Sala şi-au pierdut vieţile. 

Cazul Emiliano Sala înseamnă pierderi uriaşe pentru Cardiff!

Transferul lui Emiliano Sala la Cardiff a fost înregistrat de clubul din Premier League în dimineaţa zilei de 21 ianuarie, cu câteva ore înainte ca jucătorul să se urce în avionul care ar fi trebuit să-l ducă în Ţara Galilor. Ceea ce înseamnă că formaţia din Premier League va recupera suma de transfer, în jur de 17 milioane de euro, din partea firmei de asigurări. 

Chiar şi aşa însă, pierderile celor de la Cardiff vor fi uriaşe, iar „The Sun“ a estimat că ele vor ajunge la 14 milioane de lire sterline! Vorbim despre salariul jucătorului, care va fi primit de familia lui Sala, de comisioanele impresarilor, dar şi de alte costuri similare, care nu sunt acoperite de asigurare. Iar povestea se complică şi mai mult, în condiţiile în care şi Bordeaux, formaţia de la care Sala a ajuns la Nantes, are în jur de 50 de la sută de primit din suma transferului la Cardiff.  

Primul cadavru a ajuns la medicul legist. Epava rămâne sub apă

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, echipa de căutare n-a reuşit să aducă la suprafaţă epava avionului ajuns pe fundul Canalului Mânecii. În schimb, a fost scos de sub apă primul cadavru, care era vizibil în interiorul avionului prăbuşit. Identitatea cadavrului n-a fost dezvăluită, însă el a fost transportat pe Insula Portland şi remis legistului din Dorset.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite